Dominic Thiem direct naar Australian open

Dominic Thiem -winnaar van de U.S. open in 2020- heeft zich toch verzekerd van directe plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Australian open in Melbourne. Thiem kreeg een directe toelating na het afmelden van Reilly Opelka. De Amerikaan, inmiddels al 18 maanden afwezig, is nog steeds onvoldoende hersteld van een heupblessure.

Thiem vermijdt kwalificatiewedstrijden

Thiem, die dinsdag in de eerste ronde van het ATP-250 toernooi van Brisbane met 7-5 en 6-1 verloor van Rafal Nadal, ย vermijdt zodoende 3 kwalificatiewedstrijden om zich voor de Australian open te plaatsen. De 30-jarige Oostenrijker zorgde in 2020 voor een unicum door de langdurige hegemonie van Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic te doorbreken door winst in de U.S. open finale tegen Alexander Zverev. Een polsblessure het jaar daarop hield hem echter maandenlang aan de kant.

“It’s a joke how tough it is to win a slam.”

Dominic Thiem

Succes voor Thiem in Melbourne

Thiem boekte in het verleden uitstekende resultaten in Melbourne met als beste prestatie een finaleplaats in 2020. Een wedstrijd die hij na een 2-1 voorsprong in sets uiteindelijk in 5 sets verloor van Djokovic. Thiem staat momenteel net binnen de top 100 en won zijn eerste wedstrijd op een grand slam sinds 2021 door een overwinning op de U.S. open in september vorig jaar, voordat hij in de tweede ronde verloor van Alexander Bublik.

Auteur: Redactie GSTBย // Fotografie: Getty Images Sport

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geรฏnspireerd is op de beste sport die er is, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu