Nadal mist Australian open 2024 door nieuwe blessure

De comeback van Rafael Nadal in Australië is voor de meervoudig grand slam winnaar uitgelopen op een teleurstelling. Door een lichte spierscheuring die hij opliep in zijn derde wedstrijd in Brisbane heeft hij zich af moeten melden voor de Australian open in Melbourne.

Nadal meldt zich af voor Australian open

Tijdens zijn kwartfinale tegen de Australiër Thompson liep de de 37-jarige Nadal een blessure op aan zijn heup die het onmogelijk maakt om de Australian open te spelen. De Spanjaard maakte zelf het nieuws bekend op sociale media.


“Ik ben nu niet klaar om op maximaal niveau te spelen in wedstrijden die over vijf sets kunnen gaan.”

Rafael Nadal


Nadal twijfelt over deelname

Nadal twijfelde na zijn verloren kwartfinale in Brisbane tegen Jordan Thompson 5-7 / 7-6 en 6-3 al over zijn deelname aan de Australian open. De tweevoudig grandslam winnaar in Melbourne (2009 en 2022) maakte na een jaar afwezigheid wegens heupklachten zijn rentree en liet vooral tegen Dominic Thiem zien dat hij het tennissen nog niet verleerd is.

Einde loopban Nadal in zicht

Nadal inmiddels afgezakt naar plaats 672 op de wereldranglijst liet weten dat deze blessure niet een voortijdig einde van zijn loopbaan betekent. “Ik heb het hele jaar heel hard gewerkt aan mijn comeback”, schreef hij. “Het is mijn doel om over drie maanden op topniveau te zijn. Het is erg jammer dat ik niet in Melbourne kan spelen, maar het is geen ramp. Ik blijf positief voor de rest van het seizoen. Ik wilde heel graag in Australië spelen en heb de kans gehad om enkele wedstrijden af te werken. Dat maakt me blij en sterkt mijn optimisme.”

De Australian open begint dit jaar een dag eerder op 14 januari.De organisatie hoopt met de extra dag te voorkomen dat er wederom wedstrijden pas diep in de nacht voltooid worden.

Auteur: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian open, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Nadal mist Australian open 2024

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Nadal mist Australian open 2024 + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Nadal mist Australian open 2024… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten