Dimitrov wint eerste toernooi in meer dan 5 jaar

Grigor Dimitrov heeft het toernooi van Brisbane gewonnen. De uit Bulgarije afkomstige tennisser versloeg in de finale de nummer 1 van de plaatsingslijst Holger Rune uit Denemarken. De setstanden waren 7-6 (5) en 6-4. Voor de 32-jarige Bulgaar was het zijn eerste toernooizege na zijn toernooiwinst tijdens de Nitto ATP finals in 2017.

Dimitrov als tweede geplaatst

De Bulgaar was als tweede geplaatst voor het toernooi dat geldt als voorbereiding op de Australian open die 14 januari begint in Melbourne. Het is de tweede keer dat de Bulgaarse tennisser het toernooi in Brisbane wint. Eerder was hij in 2017 de sterkste na een finaleplaats in 2013.

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

Eerste set tie-break

Nadat hij de eerste set in een tie-break had gewonnen, brak hij bij een 3-3 stand de service van de twintigjarige Deen. Bij 5-3 volgden 2 matchpoints, die liet de Bulgaar nog onbenut om in de negende game alsnog de partij uit te serveren. In totaal heeft Dimitrov negen ATP-titels gewonnen na 18 gespeelde finales. De jonge Deen blijft voorlopig op 4 titels staan op de ATP-tour.

Auteur: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op onze favoriete sport, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Grigor Dimitrov

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Grigor Dimitrov + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Grigor Dimitrov… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten