Corretja verwacht grand slam titel Jannik Sinner

Jannik Sinner speelde geweldig de laatste maanden van het afgelopen tennisseizoen. De 22-jarige Italiaan won in Canada zijn eerste Masters-1000 en was daarna ook de sterkste in China en Oostenrijk door onder meer Carlos Alcaraz en Daniil Medvedev te verslaan. Op weg naar de Davis cup titel met Italië was hij ook nog eens Novak Djokovic -voor de 2e keer in 3 wedstrijden- de baas. Volgens Eurosport-expert Alex Corretja is Jannik Sinner klaar voor een grand slam.

Eerste halve finale voor Sinner op Wimbledon

Met het bereiken van de halve finale op Wimbledon dit jaar behaalde Sinner zijn beste grand slam prestatie. Volgens Corretja -tweevoudig finalist op de Franse open- heeft Sinner de laatste tijd een grote progressie gemaakt en kan hij de volgende stap zetten in 2024.

“Sinner’s spel is het afgelopen jaar enorm vooruitgegaan”, vertelt de 49-jarige Corretja. “Het was belangrijk dat er meer variatie in zijn spel zou komen. Zijn service is uitstekend en zijn forehand + backhand worden ook nog steeds beter, hij heeft ook de slice aan zijn spel toegevoegd. Maar ook komt hij vaker naar het net en speelt hij dropshots. Deze variatie heeft hij nodig om een van de grand slam toernooien te kunnen winnen.”


“Sinner’s spel is het afgelopen jaar enorm vooruitgegaan.”

Alex Corretja


Een grand slam voor Sinner in 2024

“Als je alleen maar snoeihard en dominant kan spelen, kan je misschien eenvoudig van 80% van de spelers op de tour winnen. Maar er zijn tennissers die je enkel kan verslaan als je ook nog wat extra mogelijkheden in je spel hebt. Dat beetje extra heb je nodig om majors te winnen en het ziet naar uit dat Jannik dat aan zijn spel heeft toegevoegd.”

Maar kan Jannik Sinner het volgend jaar al waarmaken? “Waarom zou hij dat niet kunnen?”, zegt Corretja. “Hij is er 100% klaar voor en het kan in 2024 of anders in 2025 al gebeuren.”

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Eurosport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste sport van Nederland en België, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Jannik Sinner

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Jannik Sinner + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Jannik Sinner… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten