Corretja: “Carlos Alcaraz gaat alle grote titels winnen”

Wordt Carlos Alcaraz later in één adem genoemd met grootheden zoals Federer, Djokovic en Nadal??? Alex Corretja -voormalig nummer 2 van de wereld- denkt van wel. Corretja tegenwoordig tennis commentator bij Europsort verwacht dat zijn landgenoot uiteindelijk één van de beste tennissers ooit wordt en “alle mogelijke titels gaat winnen”.

Aan de vooravond van een waanzinnige tennis carrière

De pas 20-jarige Alcaraz heeft met de U.S. open in 2022 en Wimbledon 2023 al twee grand slam-titels op zak. Hoewel zijn vorm aan het eind van 2023 wat minder werd en hij de nummer één-positie moest afstaan aan Novak Djokovic, denkt Corretja dat zijn landgenoot aan de vooravond staat van een waanzinnige tennis carrière.

“Ik heb het al eerder gemeld, maar ik denk dat Carlos alle grand slam toernooien en alle Masters-1000 gaat winnen”, voorspelt Corretja. “Hij is een tennisspeler die op alle ondergronden in staat is om te winnen. Door zijn speltype, zijn ambitie en zijn karakter, denk ik dat hij zich later tot één van de beste aller tijden mag rekenen.”


“Ik heb het al eerder gemeld, maar ik denk dat Carlos alle grand slam toernooien en alle Masters-1000 gaat winnen.”

Alex Corretja


Australian open de perfecte plek voor succes

De aankomende Australian open is volgens Corretja de perfecte plaats voor Alcaraz om weer zijn absolute topniveau te laten zien. De 49-jarige Spanjaard verwacht dan ook veel van de nummer twee van de wereld op het eerste grand slam in Melbourne.

“Vanwege de warme omstandigheden denk ik dat de Austalian open goed past bij het spel van Carlos. De manier waarop de bal stuitert, de hitte, de sfeer tijdens een avondsessie. Het is een flashy spektakel en daar houdt hij van. Een beetje zoals de avondpartijen in New York op de U.S. open. Met in het achterhoofd dat hij zich vorig jaar op de Australian open moest afmelden, zal hij deze editie gebrand zijn om het extra goed te doen.”

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Eurosport

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian open, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Carlos Alcaraz

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Carlos Alcaraz + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Carlos Alcaraz… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten