Wawrinka te sterk voor Murray

Stan Wawrinka is zondag eenvoudig doorgedrongen tot de tweede ronde van Roland Garros. De drievoudig grandslam kampioen kende in de Franse hoofdstad weinig problemen met generatiegenoot Andy Murray en won met 6-4 / 6-4 en 6-2.

Murray redt het niet

Wawrinka die nog net binnen de top-100 staat was eenvoudigweg een maatje te groot voor Murray op het centre-court. De Zwitser brak de Schot in de eerste game van de wedstrijd en had ook in de tweede set voldoende aan één break. In derde set was Murray niet opgewassen tegen de Zwitser en was een 6-2 stand voldoende voor de winst.

Zo werd het fraaie affiche in de eerste ronde nooit een echt duel. Beide spelers waren lang absolute wereldtop. Wonnen beide 3 grandslams en Murray was ooit de nummer 1 van de wereld.


“Als tennisfan vond ik het leuk om Andy te zien tennissen tegen de beste spelers aller tijden.”

Stan Wawrinka


Wawrinka ondanks blessures toch fitter

Nu zijn beiden op een leeftijd waar de jaren echt gaan tellen. Met name Murray kwakkelt al lang met zijn fysieke gesteldheid. Hij heeft een kunstheup en de kans dat hij op zeer korte termijn zijn loopbaan beëindigd is groot. Ook Wawrinka heeft zich al meerdere malen moeten laten opereren aan de knie maar bleek zondag toch de fitste van de twee.

Nadal treft Zverev

Wawrinka neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar van de partij tussen Pavel Kotov en Cameron Norrie die maandag hun eerste ronde partij spelen. Vandaag speelt natuurlijk ook Rafael Nadal die in het in de eerste ronde opneemt tegen Sacha Zverev.

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

Overige informatie Roland Garros 2024

Het toernooi in Frankrijk wordt gespeeld van 20 mei tot en met 6 juni. Alles wat je wilde weten over Roland Garros kun je hier terugvinden, heb je geen tickets maar wil je het toernooi op TV of streams volgen dan kan dat hier.

Auteur: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Wawrinka te sterk voor Murray

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Wawrinka te sterk voor Murray + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Wawrinka te sterk voor Murray… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten