Op welke zenders kijk je Roland Garros 2024

Overzicht: Op welke zenders kijk je Roland Garros 2024

In Parijs worden vanaf zondag 26 mei tot en met zondag 9 juni weer de open Franse kampioenschappen gespeeld. Wanneer je geen tickets hebt bemachtigd kun je Roland Garros natuurlijk eenvoudig op TV volgen. Maar op welke zenders kijk je Roland Garros 2024?

Niets missen van Roland Garros 2024?

Wil je niets missen van de wedstrijden die in 2024 op Roland Garros worden gespeeld dan zit je goed bij de volgende zenders. 

Op welke zenders kijk je Roland Garros in Europa (m.u.v. Frankrijk)

Wanneer je Roland Garros in Nederland of België wil kijken dan kan dat het gemakkelijkst via Eurosport. Dankzij Eurosport is het mogelijk het graveltoernooi op TV te volgen of via de Eurosport player. Kijk je graag op TV naar het tennis dan is Eurosport met Eurosport 1 en Eurosport 2 dagelijks van de eerste tot de laatst geslagen bal present op het iconische graveltoernooi.

Wanneer je onverhoopt niet thuis bent is het altijd nog mogelijk via streaming op Discovery+ of de Eurosport player het toernooi te volgen. Ideaal wanneer je onderweg bent, op kantoor zit of misschien zelf op de baan staat en met een schuin oog de verrichtingen van de internationale top wilt volgen. Ook dit jaar zijn voormalige grootheden als John McEnroe, Mats Wilander en Alex Corretja aanwezig om de kijkers van het juiste advies te voorzien.

Uitzendrechten Roland Garros – België

Voor Belgische tennisfans is de RTBF de perfecte optie om het toernooi van Roland Garros te volgen. De Franstalige omroep biedt live uitzendingen voor kijkers die het verslag in het Frans willen volgen of Nederlandstalige kijkers die de sfeer nog extra willen proeven.

In het verleden behoorden ook de NOS en Sporza tot de mogelijkheden om het graveltennis in Parijs te volgen maar beide zenders hebben geen rechten meer voor het uitzenden van live beelden. Wel is het mogelijk om korte samenvattingen terug te kijken.

Uitzendrechten Roland Garros – Frankrijk

Wanneer je in Frankrijk aanwezig bent tijdens het toernooi of misschien in het bezit bent van tickets dan is het ook mogelijk het toernooi te volgen op FRANCE-TV sport of PRIME video. 

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

Wie gaan het toernooi van Roland Garros winnen in 2024?

De (waarschijnlijk) als eerste geplaatste Serviër Novak Djokovic gaat voor titel nummer 4 terwijl Australian open winnaar Jannik Sinner en Wimbledon kampioen Carlos Alcaraz azen op hun eerste titel. 

Maar onderschat ook niet de kansen van voormalig finalisten Stéfanos Tsitsipás en Casper Ruud of… Rafael Nadal. De absolute koning van het gravel zal hopelijk aanwezig zijn om voor de -waarschijnlijk- laatste keer een poging te wagen titel nummer 15 te veroveren.

Bij de dames is de Poolse Iga Świątek wederom de grote favoriete. Maar mogen ook Aryna Sabalenka, Coco Gauff en natuurlijk Jessica Pegula niet worden onderschat.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: eigen beeld

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – waar kan ik Roland Garros kijken

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over waar kan ik Roland Garros kijken + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over waar kan ik Roland Garros kijken… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten