Nadal heeft niets meer te bewijzen

Het duurde even, maar Rafael Nadal is komende week aanwezig op Roland Garros. De Spanjaard treft het overigens niet met Alexander Zverev in de eerste ronde. “Maar Rafael heeft niets te verliezen”, zo vertelde voormalig topspeler Alex Corretja.

Nadal enthousiast onthaald

Nadal moest in 2023 zich afmelden vanwege een slepende heupblessure die hij in Melbourne tijdens de Australian open opliep. Afgelopen maandag maakte de voormalig nummer 1 van de wereld tijdens een training zijn rentree op het court Philippe Chatrier. Nadal werd zeer enthousiast onthaald door het aanwezige publiek.

Corretja geeft aan dat Nadal in zijn optiek niets meer te bewijzen heeft. “De verwachtingen zijn waarschijnlijk niet al te hoog. Ik zou hem adviseren vrijuit te spelen. Rafael heeft echt niets meer te bewijzen.”


“Rafael heeft niets te verliezen”

Alex Corretja


Publiek kijkt vol verwachting uit naar Nadal

Nadal was 14 keer de sterkste op Roland Garros. Tijdens zijn laatste deelname twee jaar geleden versloeg hij de Noor Casper Ruud in de finale. Nadal was afwezig tijdens de eerste drie maanden van het seizoen vanwege een blessure, maar is sinds een aantal weken weer actief. Zo speelde hij onder meer de ATP-1000 toernooien van Madrid en Rome.

Wilander denkt dat Nadal nog steeds gevaarlijk is

Ondanks een lange afwezigheid en niet al te sterke prestaties dit jaar denkt Mats Wilander dat Nadal nog altijd gevaarlijk is vanwege zijn eerdere successen.

Volgens Wilander valt het belang voor Nadal van dit toernooi niet te onderschatten: “Wanneer hij over het toernooi praat besef je hoe belangrijk dit toernooi is voor Nadal. Dat is altijd zo geweest en zal zo blijven. Zijn niveau was zeker in Madrid goed en ook de verloren partij tegen Hurkacz in Rome was veel spannender dan de uitslag deed vermoeden.”

Daarnaast denkt Wilander dat de kans bestaat dat het allemaal ineens klopt bij Nadal, zelfs wanneer hij in de eerste ronde voor een zware opgave staat tegen Alexander Zverev.

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

Overige informatie Roland Garros 2024

Het toernooi in Frankrijk wordt gespeeld van 20 mei tot en met 6 juni. Alles wat je wilde weten over Roland Garros kun je hier terugvinden, heb je geen tickets maar wil je het toernooi op TV of streams volgen dan kan dat hier.

Auteur: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tenniskleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Nadal maakt rentree

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Nadal maakt rentree + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Nadal maakt rentree… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten