Andy Murray mist Australian open 2020 door bekken blessure

Andy Murray heeft zich met een bekkenblessure moeten terugtrekken voor de Australian open die volgende maand plaatsvindt. De Schot -drievoudige grand slam kampioen- was van plan zijn rentree te maken op de Australian open na een zware en carriëre bedreigende blessure aan zijn heup. Murray heeft zich tegelijkertijd ook afgemeld voor de allereerste ATP cup die voor aanvang van de Australian open wordt gespeeld.

“Helaas heb ik een terugslag gekregen tijdens mijn herstel en als voorzorgsmaatregel heb ik besloten niet naar Australië af te reizen.” zei de 32-jarige Schot

“Ik heb zo hard gewerkt om weer op het hoogste niveau te spelen en ik ben enorm teleurgesteld dat ik helaas niet in staat zal zijn om te spelen.”

Murray kwam -vanwege de bekkenproblemen- niet meer in actie sinds de openingswedstrijd tegen Nederland tijdens de Davis Cup-finale vorige maand in Madrid.

De voormalige nummer één van de wereld, die 11 maanden geleden een heupoperatie onderging, reisde niet naar Miami voor zijn geplande trainingsblok in december.

Murray heeft de afgelopen week zijn trainingsschema weer hervat maar de blessure is niet voldoende hersteld zoals de nummer 125 van de wereld had gehoopt.

Een opmerkelijke terugkeer naar de Australian open in Melbourne is voorlopig dus uitgesloten, de plek waar Murray vorig jaar tijdens een persconferentie in tranen uitbarstte omdat hij verwachtte nooit meer te kunnen spelen op het hoogste niveau.

Murray zal op zijn vroegst in februari pas weer een wedstrijd spelen, zijn eerste toernooi staat nu gepland in Montpellier tijdens de Open Sud de France.

Auteur: Vincent Bons // Fotografie: Getty Images Sport // Australian open official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian open 2020, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Andy Murray

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Andy Murray + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Andy Murray… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten