De grote vraag: Kan Zverev in 2020 in 3 sets “leren” winnen

Een belangrijke vraag voor mij in 2020 is of Alexander Zverev eindelijk eens “echt” gaat presteren op de grand slams, voor een speler met zijn talent en ook zijn behaalde resultaten is het tot nu toe toch erg mager. Wanneer Zverev’s killer instinct het eindelijk -tijdens de grand slams- gaat winnen van zijn negatieve gedachten dan heeft hij al het gereedschap om zijn ondermaatse prestaties op de grand slams te verbeteren.

Zverev’s afgelopen seizoen bracht hem ondanks enkele juridische problemen met zijn voormalige agent Patricio Apey en het afscheid van super coach Ivan Lendl namelijk wel een uitstekend 5-sets record. Zverev won al zijn wedstrijden die eindigden in een vijfde set (5-0), niet slecht dus voor iemand die nog steeds geen halve finale op een grand slam heeft bereikt.

Al te vaak heeft de Duitser echter een comfortabele voorsprong verspeeld tijdens de grand slams waardoor hij in de eerste rondes te veel energie verspeelt om later in de grand slams nog van enige importantie te zijn. Zverev beschikt naast een all round game over een uitstekende service maar benut deze mogelijkheid nog onvoldoende om wedstrijden sneller te beslissen.

Tijdens de Laver cup ging Zverev te rade bij 2 bijzondere consultants… Rafael Nadal en Roger Federer spoorden hem aan om zijn negatieve mindset te laten varen en met meer passie te spelen. Als Zverev -zonder deze bijzondere consultants- zijn negatieve gedachten uit kan bannen dan moet 2020 het jaar worden voor de jonge Duitser om zijn ondermaatse grand slam prestaties achter zich te laten.

Auteur: Vincent Bons // Fotografie: Getty Images Sport // Australian open official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian open in 2020, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Alexander Zverev

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Alexander Zverev + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Alexander Zverev… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten