Van de Zandschulp kansloos tegen Jannik Sinner op AO 2024

Het is Botic van de Zandschulp in Melbourne niet gelukt om voor een stunt te zorgen op de Australian open. In de eerste ronde van het grandslam toernooi in Australië was Jannik Sinner met 6-4 / 7-5 en 6-3 te sterk voor de Nederlander. De partij in de Rod Laver arena duurde net iets langer dan 2,5 uur.

Sinner breekt direct

De Nederlander die momenteel net binnen de top-60 staat leverde op het centre court direct zijn eerste service in. In het restant van de eerste set wist hij de Italiaan goed bij te houden maar het lukte echter niet terug te breken en op 5-4 serveerde Sinner de set overtuigend uit.


“Fysiek voel ik mij uitstekend en ik ben in goede vorm.”

Jannik Sinner


Tweede set gaat lang gelijk op

In de tweede set ging het lang gelijk op tot 5-5, maar een aantal slordigheden in de elfde game kostte Van de Zandschulp ook de tweede set. Van de Zandschulp werkte aan het begin van de derde set meerdere breakpoints weg en zag vervolgens Sinner een zeer matige servicegame spelen.

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

De Italiaanse nummer 4 van de wereld herstelde zich echter uitstekend, bleef rustig en won vervolgens vier games achtereen. Niet veel later had hij zijn eerste zege van dit seizoen binnen na een forehand fout van Van de Zandschulp.

Sinner begint 2024 met een overwinning

Voor Sinner was het de eerste officiële wedstrijd van het tennisseizoen. De 22-jarige Italiaan speelde in aanloop naar de Australian open alleen een aantal demonstratiewedstrijden. Van de Zandschulp die sinds een aantal weken begeleid wordt door de Zweedse coach Johan Örtegren, was een van de drie Nederlanders in het enkelspel van de Australian open. Jesper de Jong won vandaag zijn eerste wedstrijd in een hoofdtoernooi ooit en Tallon Griekspoor komt maandag in actie.

De 22-jarige Sinner geldt achter de absolute favoriet Djokovic als een van de outsiders voor de titel. De Italiaan kende een uitstekend einde van het vorige seizoen met o.a. een finaleplaats tijdens de ATP-finals en bezorgde zijn land vervolgens de eindzege in de Davis cup.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de AO 2024, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Jannik Sinner

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Jannik Sinner + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Jannik Sinner… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten