Jesper de Jong wint eerste grandslam wedstrijd ooit op AO 2024

Jesper de Jong heeft zijn eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi van de Australian open winnend afgesloten. De Jong die net binnen de top-150 staat was te sterk voor Pedro Cachin met 4-6 / 6-2 / 6-3 en 6-4.

Droomdebuut voor De Jong en topaffiche in volgende ronde

De Jong die zich 2 dagen geleden via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi plaatste heeft in de volgende ronde een topaffiche te pakken. Dan wacht de Haarlemmer namelijk de nummer vier van de plaatsingslijst… Jannik Sinner. De Italiaan rekende in de eerste ronde af met landgenoot Botic van de Zandschulp.


“Ik kan hem zeker wat advies geven over het spel van Sinner.”

Jannik Sinner


Veel moeite met Argentijnse opponent

De Jong had in de eerste set veel moeite met zijn Argentijnse opponent. Maar nadat hij in de tweede set gedurfder ging spelen en meer de aanval koos veranderde het spelbeeld. De Haarlemmer bleef sterk spelen en boekte zijn knapste zege in zijn jonge loopbaan. Daarnaast mag hij ruim 100.000 euro bijschrijven. In zijn hele carrière sloeg hij tot op heden iets minder dan 500.000 bij elkaar.

Van de Zandschulp gaat De Jong advies geven

Van de Zandschulp gaat De Jong het nodige advies voor zijn wedstrijd met Sinner op de Australian open. “Ik kan hem zeker wat advies geven over het spel van Sinner. Maar het is wel zo dat Jannik momenteel zijn tegenstander spelpatronen oplegt. Onder die druk moet je proberen uit te komen, voordat je zelf iets kunt gaan doen”, aldus de 28-jarige Van de Zandschulp in Melbourne.

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

“Ik ben zeer benieuwd hoe Jesper dat gaat proberen aan te pakken. Het mooie is dat hij zeer waarschijnlijk op een van de top-courts gaat spelen. Ik speelde zelf op een bepaald moment goed maar Sinner is gewoon te sterk op dit moment. Hij is een van de vier spelers tegen wie je niet wil spelen in de eerste rondes. Het is jammer dat ik na mijn break niet door kon drukken in de derde set.”

Sinner is een kanshebber voor de titel

In de optiek van de Nederlander is Sinner zeker een gegadigde voor de titel in Melbourne. “Ik zie hem absoluut als een kanshebber. Hij staat momenteel in een enorm hoog tempo met zo veel vertrouwen te spelen. Hij pakt echt iedere bal aan Ik had echt tijd nodig om aan dat tempo te wennen.”

Auteur: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australian open, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Jesper de Jong

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Jesper de Jong + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Jesper de Jong… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten