Nadal treft Zverev in eerste ronde Roland Garros 2024

Rafael Nadal heeft het in Parijs niet getroffen tijdens de loting in de eerste ronde op Roland Garros 2024. De Spanjaard, die het toernooi in Parijs maar liefst 14 keer won, treft met Alexander Zverev de huidige nummer vier van de wereld.

Nadal kampt al langer met blessures

Nadal die binnenkort 38 hoopt te worden nam in 2022 voor het laatst deel aan het Franse graveltoernooi, dat hij dat jaar ook won.

De Spanjaard die in totaal 22 grand slams won kampt al langere tijd met fysieke ongemakken. Nadal heeft aangegeven dat 2024 in principe zijn laatste jaar als professional is. Al heeft hij nog geen definitief besluit genomen over zijn afscheid.

Nadal buiten de top 250

Door een langdurige blessure die hij vorig jaar in Melbourne opliep is de voormalig nummer 1 van de wereld afgezakt naar een plek buiten de top 250 op de ATP ranglijst.


“Laat het in Parijs zijn wat God wil. Dat is het ultieme moment om het te proberen.”

Rafael Nadal


Zverev uitstekend in vorm

Zverev kende een uitstekende voorbereiding op Roland Garros. Afgelopen weekend won de Duitser het sterk bezette graveltoernooi van Rome. De afgelopen drie jaar bereikte de 27-jarige Duitser steeds de halve finales in Parijs.

In 2022 was Zverev lange tijd de gelijke van Nadal tot een ongelukkige val en een zware enkelblessure hem tot opgave dwongen. Nadal leidt in de head tot head tegen Zverev met 7-3. De spelers kwamen elkaar voor het laatst tegen tijdens de halve finale van 2022.

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

Overige informatie Roland Garros 2024

Het toernooi in Frankrijk wordt gespeeld van 20 mei tot en met 6 juni. Alles wat je wilde weten over Roland Garros kun je hier terugvinden, heb je geen tickets maar wil je het toernooi op TV of streams volgen dan kan dat hier.

Auteur: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tenniskleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Nadal treft Zverev op Roland Garros

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Nadal treft Zverev op Roland Garros + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Nadal treft Zverev op Roland Garros… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten