Djokovic verslaat Griekspoor in Genève

Tallon Griekspoor is er in de kwartfinales tijdens het ATP-250 toernooi van Genève niet in geslaagd te verrassen tegen Novak Djokovic. De beste tennisser van Nederland ging in twee sets onderuit tegen Djokovic met 5-7 en 1-6.

Korte rust voor Griekspoor

Na zijn overwinning eerder op de middag tegen Denis Shapovalov kreeg Griekspoor maar kort rust voordat hij tegen Djokovic mocht aantreden. Vanwege regen op woensdag kon de partij toen niet afgemaakt worden. Griekspoor won de hervatting met 6-7 / 7-6 en 6-4.

Sterk begin Griekspoor

Griekspoor opende sterk tegen Djokovic met twee servicegames op love. Daarna liet Djokovic zich meer zien en ontsnapte Griekspoor op een eerste breakpoint. Nadat een diepe bal van de nummer 1 op de lijn belandde, viel de forehand van de Nederlander via de netband maar net aan de goede kant. Beide spelers konden het punt wel waarderen en uiteindelijk ging de game naar de beste tennisser van Nederland.

Breakpoints voor Griekspoor

Bij 4-3 kwam er een eerste breakpoint voor Griekspoor. In een lange rally verloor hij uiteindelijk zijn geduld. Griekspoor probeerde het punt te pakken met een winner maar zag de bal in het net eindigen. In de tiende game waren er maar liefst drie opeenvolgende breakpoints en dus ook setpoints voor de Nederlander maar Djokovic serveerde deze vakkundig weg.

Gemiste kansen komen Griekspoor duur te staan

Ook een vierde kans was niet aan Griekspoor besteedt en zo werd het 5-5. Mede door twee dubbele fouten van de Nederlander in de volgende game werd het nu wederom 0-40. Het lukte de jonge Nederlander om deze ook weg te werken, na een gemiste vierde break kans was het op breakpoint nummer vijf echter wel raak. Met een overtuigende lovegame was de set vervolgens voor de nummer 1 van de wereld.

Djokovic stoot door

Vanaf dat moment was de Serviër niet meer te stoppen. Met een vroege break en even later een tweede break was de wedstrijd beslist waarna de nummer 1 van de plaatsingslijst met 7-5 en 6-1 de partij naar zich toetrok.

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

Overige informatie Roland Garros 2024

Het toernooi in Frankrijk wordt gespeeld van 20 mei tot en met 6 juni. Alles wat je wilde weten over Roland Garros kun je hier terugvinden, heb je geen tickets maar wil je het toernooi op TV of streams volgen dan kan dat hier.

Auteur: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tenniskleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Griekspoor

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Griekspoor + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Griekspoor… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten