Griekspoor naar derde ronde op Roland Garros

Tallon Griekspoor heeft gisteren de laatste 32 op Roland Garros bereikt. De 27-jarige Nederlander was in drie sets te sterk voor de Italiaan Luciano Darderi en won met 7-6 / 6-3 en 6-3. In de derde ronde mag de Haarlemmer het opnemen tegen Alexander Zverev.

Griekspoor wint eerste set in de tiebreak

Griekspoor had net als in de eerste ronde een sleeve om zijn rechterarm vanwege lichte klachten. De nummer 1 van Nederland leek echter weinig hinder te ondervinden van zijn klachten.

Griekspoor had in de eerste set moeite met de nummer 40 van de wereld. De Nederlander kwam zelfs een break achter maar maakte zette dat recht en won de eerste set via een tiebreak.


“Het voelde goed, ik verspilde geen energie en tijd.”

Tallon Griekspoor


Sterke tweede en derde set van Griekspoor

De tweede en derde set verliepen een stuk eenvoudiger voor Griekspoor. Hij brak Darderi. al in de derde game van de tweede set en won de set overtuigend. De derde set ging eveneens vrij gemakkelijk naar Griekspoor.

De wedstrijd duurde ruim twee uur. Het bereiken van de laatste 32 is de beste prestatie ooit van Griekspoor op het gravel in Parijs. Tot dit jaar kwam hij in het bois de Boulogne nooit verder dan de tweede ronde.

In de derde ronde wacht nu een wedstrijd tegen Zverev die als vierde is geplaatst. De Duitser was maandag te sterk voor Rafael Nadal en won in de tweede ronde van de Belg David Goffin.

Griekspoor verspilt geen energie

Griekspoor was zeer tevreden met zijn spel tegen Darderi en blij dat hij opnieuw weinig last had van zijn arm. “Ik denk dat ik vandaag zeker in de tweede en derde set een van mijn betere wedstrijden op gravel heb gespeeld dit seizoen”, aldus Griekspoor. Met zijn overwinning is de Haarlemmer de enige overgebleven man in het enkelspel. Eerder in het toernooi verloren Botic van de Zandschulp en Jesper de Jong in de eerste en tweede ronde.

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

Overige informatie Roland Garros 2024

Het toernooi in Frankrijk wordt gespeeld van 20 mei tot en met 6 juni. Alles wat je wilde weten over Roland Garros kun je hier terugvinden, heb je geen tickets maar wil je het toernooi op TV of streams volgen dan kan dat hier.

Auteur: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tenniskleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Griekspoor naar derde ronde op Roland Garros

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Griekspoor naar derde ronde op Roland Garros + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Griekspoor naar derde ronde op Roland Garros… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten