Casper Ruud stopt opmars Fritz op gravel

Na twee verloren finales de afgelopen jaren is Casper Ruud wederom sterk aan het spelen op Roland Garros. De Noorse top-10 speler maakte in de vierde ronde een einde aan de sterke prestaties van Taylor Fritz, die in het verleden in Parijs nog niet veel had laten zien op Roland Garros. Ruud was te sterk na vier sets met 7-6 / 3-6 / 6-4 en 6-2.

Fritz mist kansen

Ruud kreeg aardig wat breakkansen tegen maar Fritz slaagde er niet deze te verzilveren. Ook in de tiebreak van de eerste set leek Fritz op voorsprong te komen, maar lukte dat niet. Hij slaagde er nog wel in om de tweede set te winnen, maar daarna leek de Amerikaan fysiek niet in staat Ruud nog echt pijn te doen.

Ruud fysiek te sterk

Daar wist Ruud met zijn uitstekende graveltalenten wel raad mee en toen Fritz in de vierde set het steeds zwaarder kreeg was de wedstrijd beslist. Na 3,5 uur was de Noor de sterkste.

Ruud nu tegen Djokovic

In de kwartfinale speelt Ruud tegen de winnaar van vorig jaar en de man die hem in die finale versloeg… Novak Djokovic. De Serviër balanceerde op de rand van de afgrond tegen Cerundolo maar was na 4,5 uur en een 2-1 sets achterstand + een break in de vierde toch de sterkste.

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

Overige informatie Roland Garros 2024

Het toernooi in Frankrijk wordt gespeeld van 20 mei tot en met 6 juni. Alles wat je wilde weten over Roland Garros kun je hier terugvinden, heb je geen tickets maar wil je het toernooi op TV of streams volgen dan kan dat hier.

Auteur: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Ruud ontmoet Djokovic in kwartfinale

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Ruud ontmoet Djokovic in kwartfinale + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Ruud ontmoet Djokovic in kwartfinale… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten