Halve finale Sinner – Alcaraz preview

Jannik Sinner en Carlos Alcaraz arriveerden beide in Parijs met de nodige vraagtekens rond hun gezondheid. Beide spelers misten het ATP-1000 toernooi van Rome vanwege een blessure. Jannik Sinner met een heupprobleem en Alcaraz met een probleem aan zijn onderarm.

Sinner verliest slechts één set

Na vijf wedstrijden voor beide spelers in Parijs zijn alle twijfels over hun fitheid nu wel weggenomen. De enige vraag is nu wie de sterkste is, in hun halve finale, vrijdag aanstaande op het court Philippe Chatrier. Sinner -die na het toernooi zal debuteren als nummer 1 in de ATP rankings- heeft slechts één set verloren op weg naar zijn eerste halve finale in Parijs. Het hoge niveau van de Italiaan op het gravel leverde hem een ​​6-2 / 6-4 en 7-6 overwinning op tegen de als tiende geplaatste Grigor Dimitrov.

Alcaraz overweldigd tegenstanders

“Alles wat hij doet, doet hij perfect”, zei Alcaraz over zijn tegenstander. “De manier waarop hij de bal raakt is echt ongelooflijk. De manier waarop hij beweegt, is echt heel goed. Hij pusht je tot het uiterste bij elke bal, op elk punt. Ik denk dat dit het moeilijkste moment is om tegenover Jannik te staan.”

“Tegelijkertijd houd ik daarvan. Ik hou van dit soort wedstrijden. Ik hou van dit soort uitdagingen, om een ​​hele zware uitdaging aan te gaan.”

Na de 6-3 / 7-6 en 6-4 overwinning van Alcaraz tegen Stefanos Tsitsipas in de kwartfinales, zei de Griek dat hij eenvoudigweg overweldigd was. Een gevoel dat slechts weinig tegenstanders hem kunnen bezorgen. Sinner is een andere speler die zijn tegenstanders vaak hulpeloos achterlaat en dat maakt deze wedstrijd zo speciaal.


“Hopelijk gaat iedereen net zo genieten van die wedstrijd als ik”

Carlos Alcaraz


Sinner en Alcaraz zijn gelijkwaardig

Alcaraz kan op elk moment de trekker overhalen met zijn agressieve spel. Maar de lengte en onberispelijke timing van Sinner zorgen voor een perfecte tegensteling. Hoewel de Italiaan vaak meer afgemeten en methodischer is in zijn aanvallen, genereert hij ook gemakkelijk snelheid en power. Tel daar de “shot making” kunsten van beide spelers bij op -en het plezier waarmee ze strijden- en het is duidelijk waarom deze match een absolute must-see is voor de tennisfans.

Na acht wedstrijden -in wat één van de bepalende head to heads in de tennisgeschiedenis zou kunnen zijn- staan ​​de jonge tennisgoden op 4-4. Ze verdeelden twee eerdere grandslam ontmoetingen in 2022. Op Wimbledon was Sinner de sterkste en op de U.S. open was Alcaraz net te sterk.

Sinner wint enige gravel wedstrijd

Sinner en Alcaraz ontmoetten elkaar slechts één keer op gravel, toen Sinner datzelfde jaar een finale in drie sets won in Umag. Ondanks alle adembenemende rally’s die we de afgelopen jaren zagen tussen het tweetal op hardcourt, zal het langzamere oppervlak in Parijs mogelijk nog meer spektakel bieden.

Alcaraz werd voor het eerst de absolute lijstaanvoerder nadat hij de U.S. open van 2022 won, terwijl Sinner er dinsdag achter kwam dat hij na Roland Garros gegarandeerd bovenaan de ATP-ranglijst zou komen. De Italiaan was zeer trots maar gaf aan zich eerst te focussen op dit toernooi.

Sinner wordt sterker

“Het is een geweldige prestatie, maar ik wil mezelf meten op deze ondergrond, op het gravel”, zei hij. “Het is een ondergrond waar ik soms veel moeite mee heb, vooral in het begin. Dat hebben we de afgelopen jaren gezien. Ik ben nog blijer dat ik in de halve finale sta.”

“Ik kwam hier met wat twijfels, fysieke twijfels maar mijn lichaam lijkt elke dag sterker en sterker te worden, wat voor mij het belangrijkste doel was hier in Parijs. Ik ben blij dat ik de kans krijg om hier te spelen in een halve finale. We zullen zien wat ik kan.”

Alcaraz de natuurlijke gravelspeler

Later op zijn persconferentie besprak de Italiaan de verschillen tussen gravel en zijn favoriete hardcourt: “Het is een heel fysieke ondergrond en je speelt meer tennis”, legde hij uit. “Soms sla je op hardcourt een paar ballen en dan is het punt voorbij, of als je goed serveert, is het voorbij. Op dit oppervlak zijn er veel meer momenten om in de rally te blijven.”

Alcaraz is meer een natuurlijke gravelspeler met zeven titels op ATP niveau tegenover Sinner’s enige titel. Hij probeert zijn stapsgewijze vooruitgang op Roland Garros voort te zetten na het bereiken van de laatste 32, de kwartfinales en de halve finale in zijn drie eerdere optredens. De Spanjaard won ook de meest recente ontmoeting met Sinner, een 1-6 / 6-3 en 6-2 overwinning op weg naar zijn tweede opeenvolgende titel in Indian Wells.

Zenuwen voor Alcaraz

Hoewel de setstanden anders doen vermoeden was het amusement ruim voldoende. Hoewel Alcaraz trots is op de manier waarop hij tijdens die wedstrijden “oplossingen vondt” om terug te komen, weet hij dat Sinner over alle middelen beschikt om vrijdag de zaken om te draaien.

“Waarschijnlijk zal ik flink wat zenuwen voelen. Ik ga niet liegen”, gaf Alcaraz toe. “Hij is waarschijnlijk een van de moeilijkste uitdagingen waarmee we momenteel in het tennis te maken kunnen krijgen. Ik denk dat hij de beste speler ter wereld is.”

“Het wordt een interessante wedstrijd. De wedstrijden die we eerder hebben gespeeld waren ongelooflijke wedstrijden. Ik denk dat iedereen deze wedstrijd wil zien.”

Fans hebben uitgekeken naar deze confrontatie in de halve finale sinds de loting voor het herenenkelspel bekend werd gemaakt. Het lijkt erop dat de spelers net zo opgewonden zijn als de toeschouwers op court Philippe Chatrier.

Auteur: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tenniskleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Sinner – Alcaraz preview

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Sinner – Alcaraz preview + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Sinner – Alcaraz preview… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten