Alcaraz zegt af voor Barcelona – Nadal maakt comeback

Carlos Alcaraz mist na het masters-1000 toernooi van Monte Carlo ook het ATP-toernooi van Barcelona. Dit betekent dat Alcaraz de eerste weken van het gravelseizoen zal moeten missen. Het betekent natuurlijk ook een flinke aanpassing voor de Spanjaard op de voorbereiding op de Franse open. Rafael Nadal daarentegen is wel van plan zijn comeback te maken.

Alcaraz weer geblesseerd

Alcaraz kampt met een (lichte) blessure aan zijn rechter arm waar hij enige last van blijft houden. Daar komt nu een afmelding voor Barcelona bovenop en dat kost de talentvolle Spanjaard en huidig nummer 3 van de wereld flink wat punten, want vorig jaar schreef hij het toernooi op zijn naam. Na Barcelona is het al snel tijd voor de masters-1000 van Madrid… en ook dat toernooi wist Alcaraz in 2023 op zijn naam te schrijven.


“Het gevoel is niet goed, maar het is wat het is.”

Carlos Alcaraz


Spanje vestigt hoop nu op Rafael Nadal

Het is niet voor het eerst dat Alcaraz kampt met fysiek ongemak. Zo kon hij begin vorig niet deelnemen aan de Australian open en werd hij tijdens Roland Garros geplaagd door kramp in zijn halve finale tegen Novak Djokovic. De Spaanse tennisfans kijken in Barcelona nu vooral uit naar een nieuwe rentree van Rafael Nadal.

De afwezigheid van Alcaraz betekent dat hij voorlopig geen rol van betekenis speelt in de strijd om de nummer 1-positie op de ATP-ranglijst. Die strijd gaat de komende weken tussen Djokovic en Jannik Sinner. Djokovic gaf overigens aan niet al te veel waarde meer aan de nummer 1-positie te hechten en zich vooral te richten op de grand slam toernooien.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de mooiste teamkleding voor tennissers, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Alcaraz mist ook Barcelona

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Alcaraz mist ook Barcelona + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Alcaraz mist ook Barcelona… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten