Stéfanos Tsitsipás opnieuw succesvol in Monte Carlo

Stéfanos Tsitsipás heeft voor de derde keer in vier jaar het Masters-1000 toernooi van Monte Carlo gewonnen. De 25-jarige, uit Griekenland afkomstige Tsitsipás, was in Monaco in twee sets duidelijk te sterk voor Casper Ruud uit Noorwegen. De Griek won de eenzijdige finale met 6-1 en 6-4.

Eerste titel van 2024

Tsitsipás -de nummer twaalf op de wereldranglijst- was eerder de sterkste in ’21 en ’22 op het gravel. De laatste titel van de Griek dateerde van augustus vorig jaar toen hij de beste was in Los Cabos in Mexico.

In de halve finale was Tsitsipás met het nodige geluk in drie sets te sterk voor de Italiaan Jannik Sinner. Ook Ruud won vorig jaar voor het laatst een toernooi. Hij bereikte de finale in Monte Carlo door voor het eerst in zijn carrière Novak Djokovic -in de halve finale- in drie sets te verslaan.


“Het is erg moeilijk geweest het afgelopen jaar.”

Stéfanos Tsitsipás


Tsitsipás wint eerste set eenvoudig

Ruud, de nummer 10 van de ATP ranglijst, leverde in de eerste set al op 1-1 zijn service in tegen Tsitsipás. De nummer twaalf verzilverde daarna nog twee keer een break en won de set met 6-1. In de tweede set ging het lang gelijk op. Tsitsipas had een moeilijke game om op 4-3 te komen en moest enkele breakpoints wegwerken.

Na een eenvoudig gewonnen opslagbeurt op 4-4 kreeg de Griek op 30-40 na ruim anderhalf uur zijn eerste matchpoint en sloeg na een intensieve rally direct toe voor zijn derde titel.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de voorjaarscompetitie tennis, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Tsitsipás

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Tsitsipás + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Tsitsipás… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten