Sinner wint Miami en is de nieuwe nummer 2

Jannik Sinner heeft het masters-1000 toernooi van Miami gewonnen. De Italiaan -de nieuwe nummer 2 van de wereld- lost Carlos Alcaraz af als naaste achtervolger van Novak Djokovic. In de finale rekende Sinner af met de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-3, 6-1.

Sinner wint Miami

Dimitrov had op weg naar de finale onder anderen Alcaraz en Alexander Zverev verslagen. Hij won tegen Sinner zijn eerste 2 service games op love, maar nadat hij een breekpunt had gemist, kwam de Italiaan op stoom en was de Bulgaar kansloos.

Sinner sloeg in de volgende game wel direct toe en hield de druk met uitstekende services en scherpe returns erop. Hij gaf vrijwel niets weg en na 2 verloren finales in 2021 en 2023 stapte hij nu als winnaar van de baan.

Australian open en ABN AMRO OPEN

Sinner boekte de twaalfde toernooizege van zijn carrière en zijn derde van dit jaar. De Italiaan won begin dit jaar de Australian open in Melborune – zijn eerste grandslamtitel- en het ABN AMRO OPEN in Rotterdam. Sinner heeft dit jaar al 22 partijen gewonnen en slechts één partij verloren.


“Jannik speelt al geweldig, maar hij kan nog beter worden.”

Darren Cahill


Cahill ziet Sinner sterker worden

Darren Cahill ziet zijn pupil Jannik Sinner de komende jaren het tennis domineren. “Zijn spel is nu al uitmuntend en hij wordt nog beter”, zei de Australiër na het indrukwekkende optreden van de 22-jarige Italiaan in de finale van het masters-1000 toernooi van Miami.

“Jannik speelt al geweldig, maar hij kan nog beter worden. Hij zal zich blijven ontwikkelen en steeds iets sterker, sneller en slimmer worden op de baan”, zei Cahill, die verwacht dat Sinner en de Spanjaard Alcaraz de komende jaren het tennis gaan domineren.

“De toekomst van het tennis is bij Sinner en Alcaraz in goede handen. Het is ook belangrijk voor de tennissport dat dit soort spelers zich aandienen.”

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: https://twitter.com/hqsinner

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de tenniscompetitie, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Sinner wint Miami

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Sinner wint Miami + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Sinner wint Miami… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten