Alcaraz wint Indian Wells 2024

Carlos Alcaraz uit Spanje heeft voor de tweede keer het masterstoernooi van Indian Wells gewonnen. De 20-jarige tennisser was net als in 2023 in de finale in twee sets te sterk voor de als vierde geplaatste Daniil Medvedev en won met 7-6 en 6-1.

Tie-break beslist de eerste set

Alcaraz won de finale van Indian Wells vorig jaar zeer eenvoudig met 6-3 en 6-2 van Medvedev. Dit jaar was het de lange Rus die beter aan de finale begon. Hij pakte direct een servicebreak en liep uit naar 3-0.
De Spanjaard knokte zich met moeite terug tot 3-3 en daarna gaven beide tennissers op eigen service weinig meer weg. In de tie-break nam Alcaraz een break voorsprong maar Medvedev gaf zich niet gewonnen en kwam weer terug. Een forehand unforced error langs de lijn op 5-6 kwam Medvedev echter op het verlies van de eerste set te staan.


“Laten we zeggen dat het de afgelopen twee maanden moeilijk was om mijn spel terug te vinden. Ik vond het niet leuk om op het veld te staan.”

Carlos Alcaraz


Alcaraz brak direct de service van Medvedev in de tweede set en leek de partij eenvoudig naar zich toe te trekken. Medvedev had op 0-3 veel moeite zijn service te behouden en bij een 4-1 voorsprong brak Alcaraz hem opnieuw. Alcaraz serveerde de wedstrijd vervolgens in iets meer dan 100 minuten uit op zijn eerste matchpoint.

Alcaraz eerste geplaatst in Miami

Alcaraz maakt zich nu op voor het toernooi van Miami waar hij vorig jaar de mindere was van Jannik Sinner in de halve finales. De Spanjaard is bij afwezigheid van Novak Djokovic als eerste geplaatst. Het toernooi in Miami heeft overigens te maken met een zeer hoge luchtvochtigheid wat bij sommige spelers tot grote problemen leidde.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de supersport van Nederland, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Alcaraz wint Indian Wells

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Alcaraz wint Indian Wells + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Alcaraz wint Indian Wells… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten