Luca Nardi stunt tegen Djokovic

Novak Djokovic gaf na zijn opmerkelijke nederlaag in de derde ronde van het ATP toernooi van Indian Wells toe dat hij momenteel in “een negatieve spiraal” zit. Om daaruit te raken wil de recordkampioen nog deze maand meedoen aan het ATP ttoernooi van Miami. “Ik ben het niet echt gewend om rond deze tijd van het jaar nog geen titel te hebben gewonnen, dus ik kan er nu wel ééntje gebruiken”, zo vertelde de 24-voudig grandslam-winnaar na zijn verliespartij tegen de Italiaanse lucky loser Luca Nardi.

Djokovic verliest weer van Italiaanse tegenstander

Djokovic verloor enkele weken terug in de halve finale van de Australian open ook al van een andere Italiaan, de uiteindelijke winnaar Jannik Sinner. Daarmee kwam een einde aan een reeks van meer dan 30 overwinningen op rij van de Serviër in Melbourne. Vlak daarvoor verloor hij al op de United cup van Alex de Minaur en eind vorig jaar op de Davis cup. “De laatste paar toernooien ben ik ver verwijderd van mijn absolute topniveau”, meldde Djokovic na zijn verrassende nederlaag.


“De laatste paar toernooien ben ik ver verwijderd van mijn absolute topniveau.”

Novak Djokovic


Luca Nardi staat nog buiten top-100

De recordkampioen was verrast door zijn belabberde niveau tegen de 20-jarige Nardi die buiten de top-100 staat. “Ik maakte een paar verschrikkelijke stomme fouten. En hij had niks te verliezen en speelde uitmuntend. Die twee dingen komen dan samen en dan wint hij verdiend”, aldus Djokovic.

“Hier heb ik gisteren van gedroomd”, zei Nardi na afloop in het stadion. “Vóór deze avond kende niemand mij. Ik denk dat het echt een wonder is, krankzinnig.” Bij de laatste 16 neemt Nardi het woensdag op tegen de Amerikaan Tommy Paul die net binnen de top-20 staat.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de mooiste sport die er is, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Luca Nardi

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Luca Nardi + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Luca Nardi… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten