Halep mag weer tennissen na schorsing van 9 maanden

Het Zwitserse sporttribunaal C.A.S. heeft de schorsing van de Roemeense tennisster Simona Halep teruggebracht van vier jaar naar negen maanden. De 32-jarige voormalig nummer 1 van de wereld testte 2 jaar terug op de U.S. open positief op het verboden middel roxadustat. Ook werden er andere onregelmatigheden vastgesteld in haar biologisch paspoort.

Voormalig nummer 1 mag weer tennissen op de WTA-tour

De schorsing ging in met terugwerkende kracht waardoor deze begin juli vorig jaar afliep. Halep mag daardoor direct weer het internationale tenniscircuit in.

“Ik kan echt niet wachten om terug te keren naar de WTA-tour. Gedurende dit langdurige proces ben ik ervan overtuigd gebleven dat de waarheid aan het licht zou komen en dat er een juiste beslissing zou worden genomen”, aldus Halep in een verklaring. ”Uiteindelijk heeft de waarheid gezegevierd, ook al duurde het natuurlijk veel langer dan ik had gewild. Mijn vertrouwen in het proces werd op de proef gesteld door de afschuwelijke beschuldigingen die tegen mij werden geuit”, aldus de Roemeense.

Roxadustat verhoogt de endogene productie van epo en stimuleert de productie van hemoglobine en rode bloedcellen. Halepheeft altijd ontkend bewust een verboden middel te hebben gebruikt.


“Mijn vertrouwen in het proces werd op de proef gesteld door de afschuwelijke beschuldigingen die tegen mij werden geuit.”

Simona Halep


Positieve dopingtest te wijten was aan een vervuild voedingssupplement

Halep claimde dat de positieve dopingtest tijdens de U.S. open te wijten was aan een vervuild voedingssupplement. Een onafhankelijk tribunaal accepteerde haar argument maar meent wel dat de hoeveelheid die Halep had gebruikt niet kon hebben geresulteerd in de concentratie roxadustat in haar positieve dopingtest.

Het C.A.S. is van mening dat de Roemeense wel beter had moeten opletten bij het gebruik van het supplement maar dat de Roemeense voormalig nummer 1 van de wereld geen grote schuld had aan de doping overtreding. De onregelmatigheden in haar biologische paspoort werden toegeschreven aan het feit dat het monster kort na een operatie werd afgenomen. De tennisster had bovendien aangegeven dat ze niet meer in actie zou komen.

Halep die in het verleden de sterkste was op Roland Garros en Wimbledon klaagde vorige maand Quantum nutrition aan. Ze houdt het Canadese bedrijf verantwoordelijk voor het bewuste supplement van het merk Schinoussa superfoods. Ze eist een schadevergoeding van iets meer dan 9 miljoen euro.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste teamsport van Nederland, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Simona Halep

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Simona Halep + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Simona Halep… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten