Jannik Sinner verrast Djokovic en staat in AO finale 2024

Met een verrassende maar verdiende overwinning heeft Jannik Sinner de finale op de Australian open in Melbourne behaalt. In de halve finale was de 22-jarige Italiaan te sterk voor titelverdediger Novak Djokovic. Na een ijzersterke start had de Italiaan uiteindelijk vier sets nodig om de als eerste geplaatste Servische recordkampioen naar huis te sturen met 6-1 / 6-2 / 6-7 en 6-3.

Djokovic onherkenbaar

Djokovic startte onherkenbaar aan de halve finale. Vooral in de eerste en tweede set was het aantal unforced errors ongekend hoog. De Servische lijstaanvoerder van de ATP-tour was geen enkele keer in staat een breakpunt te forceren.

Sinner slaat toe op tweede matchpoint

In de tie-break van de derde set kreeg de jonge Sinner een eerste matchpoint om de wedstrijd te beslissen. Dankzij een “shaky” forehand van de Italiaan overleefde Djokovic dat eerste matchpoint. Maar een echte ommekeer kwam er niet dankzij het sterke en constante spel van Sinner. Bij het tweede matchpoint was het na bijna 3,5 uur minuten alsnog raak.


“Het voelt geweldig om Novak te verslaan en ik denk dat ik echt heel goed speelde.”

Jannik Sinner


Voor Djokovic is het een eerste nederlaag op de Australian open sinds een nederlaag tegen Hyeon Chung. Hij was in Melbourne meer dan 30 wedstrijden op rij ongeslagen en won de laatste 4 edities waar hij aan mee mocht doen. In 2022 ontbrak Djokovic omdat hij weigerde zich te laten vaccineren. Rafael Nadal was in 2022 de sterkste.

Sinner tegen Medvedev in finale

Sinner gaat zondag in de finale voor zijn eerste grand slam-titel. Sinner neemt het in de finale op tegen Daniil Medvedev die na een twee sets achterstand alsnog de sterkste was in zijn wedstrijd tegen Alexander Zverev.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de AO 2024, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Jannik Sinner in de finale

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Jannik Sinner in de finale + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Jannik Sinner in de finale… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten