Sterke Zverev schakelt verrassend Alcaraz uit en bereikt 1/2 finale

Carlos Alcaraz is op de Australian open in de kwartfinale verrassend uitgeschakeld. De 20-jarige Spaanse nummer twee van de plaatsingslijst boog in Melbourne voor de Duitser Alexander Zverev, die een van de sterkste wedstrijden sinds zijn rentree speelde. De 26-jarige Zverev won met 6-1 / 6-3 / 6-7 en 6-4. Voor de Duitser wordt het zijn zevende halve finale op een grand slam toernooi.

Alcaraz twee sets kansloos

In de eerste set was Alcaraz kansloos tegen een uitstekend spelende Zverev. De Duitser was dominant op zijn service en bepaalde het tempo van de match tegen de nummer twee van de wereld. Met 2 breaks en een 6-1 stand pakte hij de eerste set. Alcaraz bleef zoeken naar het juiste antwoord maar kreeg geen grip op het spel van Zverev. In september versloeg de Spanjaard Zverev nog in eenvoudig op de U.S. open in de kwartfinale. Nu leek Zverev op weg naar hetzelfde scenario.


“Ik voel me goed.”

Alexander Zverev


Alcaraz pakt derde set

Ook in set twee was Alcaraz niet op zijn best. Zverev daarentegen maakte amper een fout en dwong Alcaraz met zijn spel tot een hoge foutenlast. Met weer 2 breaks sleepte de lange Duitser ook de tweede set binnen met 6-3. Alcaraz die nog nooit won in zijn korte carrière na een 2-0 sets achterstand leek ook in de derde set kansloos. Maar in de derde set lukte het hem toch een 5-2 achterstand goed te maken en in een tie-break sleepte hij uiteindelijk de derde set binnen.

Alcaraz slaagt niet in comeback

Aan het begin van set 4 werden beide spelers een maal gebroken waarna beide spelers tot aan 4-4 niet meer werden gebroken. Alcaraz werd echter weer slordig in zijn spel en zag Zverev veel “free points” krijgen. Zverev bleef vol overtuiging spelen en profiteerde van de fouten van de jonge Spanjaard.

Hij brak Alcaraz en behield daarna zijn service op 5-4 en plaatste zich dus voor de halve finale van de Australian open. Daarin treft hij Daniil Medvedev die te sterk was voor Hubert Hurkacz. In de andere halve finale mag de man in vorm Jannik Sinner proberen om Novak Djokovic te weerhouden van een elfde AO-finale.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de AO 2024, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Zverev

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Zverev + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Zverev… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten