Djokovic en Sinner naar 1/2 finale

Na Novak Djokovic heeft ook Jannik Sinner zich overtuigend geplaatst voor de laatste vier op de Australian open in Melbourne. De 22-jarige Italiaan rekende in iets meer dan 2,5 uur af met Andrey Rublev uit Rusland. Sinner won met 6-4 7-6 en 6-3 en plaatste zich zodoende voor zijn eerste halve finale ooit op de Australian open.

Sinner overtuigend op belangrijke momenten

Sinner kwam in de eerste set vrijwel niet in de problemen tegen Rublev. In zijn eigen servicegames was de nummer 4 van de plaatsingslijst dominant en vrij vroeg in de eerste set brak hij zijn opponent. Rublev liep de hele set achter de feiten aan en was niet in staat de re-break te maken.

In de tweede set waren er wel meerdere break mogelijkheden voor Rublev maar Sinner bleef kalm. Drie games op rij kreeg de Rus de kans om Sinner te breken maar telkens serveerde de Italiaan zich uit de problemen. Op 4-4 in de tweede set was het Sinner die plots meerdere kansen op een break kreeg, maar ook de Italiaan kon niet profiteren. Na een lange game bleek Rublev de sterkste.

Gedurende de tweede set waren er plots wel wat angstige gezichten te zien in Sinner’s box omdat de Italiaan meerdere keren naar een buikspier leek te grijpen. Na afloop gaf de Italiaan echter aan dat het niet zijn buikspier betrof, maar dat zijn darmen licht van streek waren.

“Het zal een zware match worden, maar het is altijd geweldig om tegen Novak te spelen”

Jannik Sinner

Djokovic en Sinner beide naar laatste vier

Uiteindelijk verliep de set zonder breaks en moest een tiebreak de beslissing brengen. Rublev startte uitstekend en nam een 5-1 voorsprong. Ondanks deze voorsprong lukte het Rublev niet de set binnen te slepen. De Rus verloor zes punten op rij en zag tot zijn grote frustratie ook de tweede set naar Sinner gaan.

In de derde set was het opnieuw de Italiaan die toesloeg op het juiste moment. Hij brak Rublev in game zes en serveerde enkele games later de wedstrijd vakkundig uit.

Kort na zijn overwinning zei Sinner uit te kijken naar de clash met Djokovic. “Het zal een zware match worden, maar het is altijd geweldig om tegen Novak te spelen. Zeker voor deze volle tribunes.”

Djokovic relatief eenvoudig naar halve finales

Het was 2 sets zwoegen in de hitte van Melbourne maar Novak Djokovic staat wederom in de halve finale van de Australian open. Op jacht naar 25e grandslam titel was hij in vier sets te sterk voor Taylor Fritz uit Amerika. De Servische nummer 1 van de wereld won met 7-6 / 4-6 / 6-2 en 6-4.

Op een van de warmste dagen op de AO 2024 maakten Djokovic en Fritz er in het begin van de partij een prachtig gevecht van. Na 2,5 uur hadden de kwartfinalisten pas twee sets gespeeld. Djokovic pakte de eerste set in de tiebreak na het overleven van 2 setpoints in de twaalfde game. Fritz had één break genoeg had om de tweede set te winnen. Vanaf de derde set ging Djokovic echter beter serveren en bleek Fritz vooral qua fysiek niet opgewassen tegen absolute titelfavoriet.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport