Coco Gauff bereikt 1/2 finale op Australian open

Coco Gauff heeft dinsdag voor het eerst in haar carrière de halve finales van de Australian open bereikt. De als derde geplaatste Amerikaanse was in drie sets te sterk voor de Oekraïense Marta Kostyuk met 7-6 / 6-7 (3) en 6-2.

Eerste twee sets zeer spannend

De eerste twee sets leverden een zeer spannend tennisgevecht op in de Rod Laver arena in Melbourne. Gauff en Kostyuk verloren regelmatig hun servicegame zodat beide sets eindigden in een tie-break.

In de derde set nam Gauff met een dubbele break voldoende afstand van Kostyuk die deze achterstand niet meer te boven kwam. De Amerikaanse besliste de wedstrijd na meer dan 3 uur met een lovegame.

Gauff breekt Kostyuk

Gauff is inmiddels tien partijen ongeslagenn. De winnares van de U.S. open was begin dit jaar de sterkste op het toernooi van Auckland. Gauff leed haar laatste nederlaag in november tegen landgenote Jessica Pegula tijdens de WTA finals.

Het is voor het eerst dat de Amerikaanse in de halve finales van de Australian open staat. De tiener speelt in de halve eindstrijd tegen Barbora Krejcíková uit Tsjechië of de nummer 2 en titelverdedigster Aryna Sabalenka uit Wit-Rusland.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de AO 2024, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Coco Gauff

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Coco Gauff + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Coco Gauff… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten