Medvedev en Alcaraz naar 1/4 finale Australian open

De Russische tennisser Danill Medvedev heeft de kwartfinales bereikt van de Australian open. De Rus -als derde geplaatst- rekende in vier sets af met de verrassende Portugees Nuno Borges. De setstanden waren 6-3 / 7-6 / 5-7 en 6-1.

Medvedev serveert uitstekend

Medvedev serveerde uitstekend met 13 aces en profiteerde van de vele unforced errors van zijn tegenstander. Medvedev brak 26-jarige Portugees zes keer in de partij die ruim drie uur duurde.

Medvedev verliezend finalist in 2021 en 2022 in Melbourne staat zodoende voor de derde keer in de kwartfinale. De winnaar van de U.S. open in 2021 verloor vorig jaar in de derde ronde van Sebastian Korda.

De 27-jarige Medvedev stuit in de kwartfinale op de Pool Hubert Hurkacz. Hurkacz die als negende is geplaatst won in de vierde ronde in drie sets van de Franse wildcard Arthur Cazaux met 7-6 / 7-6 en 6-4. Cazaux was in de derde ronde nog veel te sterk geweest voor Tallon Griekspoor.

Imponerende Carlos Alcaraz naar kwartfinale Australian open

Na Novak Djokovic is Carlos ongetwijfeld een van de grootste kanshebbers in Melbourne De 20-jarige tennisser uit Spanje speelde maandag uitmuntend tegen een andere Servische tennisser. In de vierde ronde versloeg hij zonder problemen Miomir Kecmanovic met 6-4 / 6-4 en 6-0.

De twintigjarige Alcaraz sloeg toe op de tweede servicegame in de eerste set van de vier jaar oudere Kecmanovic. De nummer zestig van de wereld was daarna niet meer in staat om de schade te herstellen.


“Ik deed eigenlijk alles beter dan in onze partij in Miami.”

Carlos Alcaraz


Alcaraz breekt ook in set twee

In de tweede set voltrok zich een vergelijkbaar scenario bij een 3-3 gamestand. In de derde set had Kecmanovic helemaal niets meer in te brengen. Alcaraz maakte het net binnen de twee uur af bij zijn eerste matchpoint.

Het is voor het eerst dat de Spanjaard in Melbourne in de kwartfinales staat. Vorig jaar ontbrak hij wegens een spierblessure en in de jaren 21 en 22 haalde hij de tweede ronde en derde ronde (2022).

Alcaraz speelt in de kwartfinales tegen Alexander Zverev uit Duitsland. De nummer zes van de wereld versloeg de Brit Cameron Norrie die net buiten de top-20 staat na een match-tiebreak met 7-5 / 3-6 / 6-3 / 4-6 en 7-6.

Met de overwinning van Alcaraz is een halve finale tussen Medvedev en Alcaraz weer een stapje dichterbij gekomen.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de AO 2024, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Medvedev en Alcaraz

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Medvedev en Alcaraz + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Medvedev en Alcaraz… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten