Indrukwekkende Djokovic en Sinner naar 1/4 finale in Melbourne

Een indrukwekeende Novak Djokovic heeft zondag vol overtuiging de kwartfinales van de Australian open bereikt in Melbourne. De Servische nummer 1 van de wereld stond in de vierde ronde enkel in de derde set een paar games af aan zijn Franse tegenstander Adrian Mannarino. Djokovic won overtuigend met 6-0 / 6-0 en 6-3.

Djokovic nu tegen Fritz

De Serviër kreeg in zijn eerste servicebeurt nog wel twee breakpoints tegen maar overleefde die eenvoudig. In de daaropvolgende game benutte Djokovic zijn derde breakpoint.

De 35-jarige Mannarino die onlangs voor het eerst de top-20 bereikte kwam daarna niet meer in de wedstrijd. In de derde set was de Fransman eindelijk in staat enkele games te winnen maar na iets meer dan 100 minuten sloot Djokovic de partij met een lovegame af.

Djokovic was in de eerdere rondes -met de nodige moeite- te sterk voor Dino Prizmic, Alexei Popyrin en Tomás Martín Etcheverry. De veelvoudig grand slam-winnaar is in Melbourne op jacht naar titel nummer elf en zijn 25e in totaal.

In de kwartfinales ontmoet Djokovic in tegenstander die hem goed ligt met Taylor Fritz. De Amerikaanse nummer twaalf van de wereld rekende in vier sets af met de verliezend finalist van vorig jaar Stéfanos Tsitsipás door met 7-6 / 5-7 / 6-3 en 6-3 te winnen.

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

“Ik hoop dat ze 5 sets spelen en dat het ongeveer 6 uur gaat duren in de wedstrijd tussen Fritz en Tsitsipás.”

Novak Djokovic


Sinner zonder setverlies naar laatste acht Australian open

Jannik Sinner uit Italië was in de vierde ronde te sterk voor de Rus Karen Khachanov met 6-4 / 7-5 en 6-3. De als vierde geplaatste heeft dit jaar nog geen set verloren op de Australian open. Sinner speelt in de kwartfinales tegen Andrey Rublev die de Australiër Alex de Minaur versloeg met 6-4 / 6-7 / 6-7 / 6-3 en 6-0.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de tenniscompetitie, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – de Australian open 4e ronde

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over de Australian open 4e ronde + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over de Australian open 4e ronde… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten