Coco Gauff bereikt 1/4 finale op Australian open

De Amerikaanse Coco Gauff heeft zich in Melbourne voor het eerst in haar carrière voor de kwartfinale van de Australian open geplaatst. Gauff -de nummer vier van de plaatsingslijst in Melbourne- was in twee sets te sterk voor de ongeplaatste Magdalena Frech uit Polen. De 19-jarige Amerikaanse won met 6-1 en 6-2.

Gauff in topvorm

Gauff, vorig jaar de sterkste in New York op de U.S. open, heeft op de Australian open tot nu toe nog geen set verloren. Ze had iets meer dan 60 minuten nodig om Frech te verslaan. In de kwartfinale neemt ze het op tegen de verrassende Marta Kostjoek. De Oekraïense versloeg de Russische Maria Timofejeva in twee sets met 6-2 en 6-1.

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

Sabalenka door naar laatste acht

Ook titelverdedigster Aryna Sabalenka uit Wit-Rusland bereikte de laatste acht. Sabalenka had weinig moeite met de Amerikaanse Amanda Anisimova en won met 6-3 en 6-2.

De als eerste geplaatste Iga Świątek werd zaterdag verrassend uitgeschakeld door door het Tsjechische talent Linda Nosková.

Andreeva verliest in drie sets

Het Russische toptalent Mirra Andreeva is zondagochtend Nederlandse tijd in de vierde ronde van de Australian open uitgeschakeld. De zestienjarige Russische verspeelde een voorsprong tegen de Tsjechische Barbora Krejciková en ging onderuit met 6-4 / 3-6 en 2-6.


“Ik speelde solide tennis.”

Barbora Krejciková


Andreeva, die net binnen de top-50 staat, begon uitstekend en benutte één break meer dan Krejciková in de eerste set. De nummer elf van de wereldranglijst kwam in de laatste twee sets echter sterk terug. Krejciková brak de Russische tiener direct in de laatste twee sets en gaf deze breaks voorsprong niet meer weg.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de yyy, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Coco Gauff

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Coco Gauff + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Coco Gauff… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten