Iga Świątek verrassend onderuit in derde ronde op AO 2024

De 19-jarige Linda Noskova heeft in de derde ronde van de Australian open in Melbourne voor een daverende verrassing gezorgd. De Tsjechische die voor het eerst actief is in het enkelspel in Australië, schakelde in drie sets de als eerste geplaatste Iga Świątek uit met 3-6 / 6-3 en 6-4.

Droom Świątek eindigt in Melbourne

Met de nederlaag komt er een einde aan de droom van Świątek om de Australian open voor het eerst te winnen. De Poolse was drie keer de sterkste in Parijs en eenmaal in New York op de U.S. open. Wimbledon en het grandslam toernooi in Australië ontbreken echter nog op haar erelijst.

Noskova slaagde er vorig jaar niet in het hoofdtoernooi van de Australian open te bereiken. Ze verloor toen al in de eerste kwalificatieronde. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Świątek was Noskova er nog maar twee keer in geslaagd een grandslam wedstrijd te winnen.

Poolse blijft nummer 1 van de wereld

Met de nederlaag kwam er een einde aan een fraaie reeks van Iga Świątek. De Poolse was bijna 20 partijen op rij ongeslagen. Op de Australian open blijft een plek in de halve finale 2 jaar terug tot op heden haar beste prestatie.

Door de uitschakeling van de Poolse zijn er nog maar twee speelsters uit de top tien van de wereldranglijst actief op de Australian open: titelverdedigster Aryna Sabalenka en Coco Gauff. De nummer twee op de WTA-tour won vrijdag van Lesia Tsurenko met 6-0 en 6-0.

Iga Świątek hoeft overigens niet bang te zijn dat ze haar leidende positie op de wereldranglijst verliest. Haar voorsprong op Sabalenka is ruim voldoende om de eerste plek te behouden, zelfs als Sabalenka het eerste grandslam toernooi van het jaar winnend afsluit.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de AO 2024, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Iga Świątek

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Iga Świątek + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Iga Świątek… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten