Griekspoor stelt teleur in derde ronde Australian open 2024

Tallon Griekspoor is er in Melbourne niet in geslaagd voor het eerste de vierde ronde van een grand slam te bereiken. Griekspoor was kansloos tegen de Fransman Arthur Cazaux in de derde ronde van de Australian open. De Nederlander sprak van “een totale offday”. “Ik speelde absoluut ondermaats en mijn forehand en service liepen totaal niet”, zei Griekspoor tegen de verzamelde pers.

Cazaux start sterk

Cazaux kwam een stuk beter uit de startblokken in Melbourne. Met aanvallend en gedurfd spel zette hij de Nederlander veelal onder druk. Griekspoor werd direct gebroken en kwam deze achterstand niet meer te boven. In de eerste 2 wedstrijden kwam Griekspoor zijn slechte start nog te boven maar tegen Cazaux bleef zijn spel ondermaats.

“Fysiek en mentaal was het ook niet best”, vond een teleurgestelde Griekspoor. “Overall was het een pittige trip waar veel is gebeurd. Ik heb mijn aanpak aangepast en ook in mijn team zijn er aanpassingen geweest. Daar sta ik op de lange termijn volledig achter, maar het was wel lastig zo kort voor een grand slam.”

Griekspoor nam vlak voor de Australian open afscheid van zijn conditietrainer Bas van Bentum en voegde de Zweed Sebastian Pisano toe aan zijn team. Laatstgenoemde heeft volgens Griekspoor direct aantal veranderingen doorgevoerd.


“Ik speelde absoluut ondermaats en mijn forehand en service liepen totaal niet.”

Tallo Griekspooor


Eerste man sinds Sjeng Schalken in vierde ronde

Griekspoor had de eerste Nederlandse man sinds Sjeng Schalken in 2004 kunnen worden in de vierde ronde van de Australian open. “Er kwam wel wat druk bij kijken omdat de loting zich gunstig ontwikkelde. Het schema lag open.”

Toch gaat de Nederlander tevreden naar huis. “Als Safiullin normaal was blijven doen had ik na de eerste ronde al thuis gezeten. Ik heb een belabberde voorbereiding gehad en weinig getrained. En ik heb hier toch gewonnen van twee top-40 spelers en dat zonder goed te spelen.” Griekspoor won in de eerste ronde van Roman Safiullin in 5 sets na de eerste 2 te hebben verloren.

De Nederlandse kopman keert nu terug naar Nederland om zich voorbereiden op de Davis cup-ontmoeting met Zwitserland en het ATP-toernooi in Rotterdam. 

Auteur: Redactie GSTB// Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de AO 2024, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Tallon Griekspoor

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Tallon Griekspoor + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Tallon Griekspoor… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten