Ambitieuze nummer 1 Djokovic twijfelt over einde carrière

Hij is inmiddels de 35 gepasseerd en nog altijd de nummer 1 op de ATP-tour. Maar hoe lang Djokovic nog blijft spelen is een vraag die de Serviër zich zelf ook geregeld stelt, zo geeft hij toe. “Tennis is al bijna dertig jaar mijn absolute prioriteit maar ik wil niet te veel momenten met mijn kinderen missen.”

Djokovic in voorbereiding op Australian open

De nummer 1 van de wereld is momenteel in voorbereiding op de Australian open 2024 die zondag a.s. begint. Daar gaat hij voor zijn elfde titel en zijn 25ste grand slam in totaal. De Serviër gaat als nummer 1 weer als absolute favoriet van start, al kampte hij tijdens de United cup wel met lichte klachten aan zijn pols.

Djokovic mist gezin tijdens de tour

Toch zijn die polsklachten niet het “grootste probleem” dat Djokovic in Australië ondervindt. Wel mist hij zijn familie, vertelt hij in een interview met het Servische sportmagazine Sport Klub. Wanneer de vraag gesteld wordt hoelang hij zichzelf nog ziet spelen, blijft een duidelijk antwoord uit.


“Ik ben wel nog steeds erg ambitieus.”

Novak Djokovic


Vader van twee jonge kinderen

“Ik vind het zelf ook moeilijk om te bepalen. Er is altijd de liefhebber in mij die gewoon heel erg graag tennist en dat gewoon wil blijven doen. Maar aan de andere kant ben ik ook vader van twee jonge kinderen. Elke keer wanneer ik mijn familie voor een lange tijd moet achterlaten, vind ik dat moeilijk. Dus denk ik altijd: hoelang moet ik nog blijven tennissen? Hoeveel toernooien wil ik nog spelen? Is dit leven op de tour het nog wel waard?”

“Ik ben wel nog steeds erg ambitieus”, laat de Serviër weten. “Ik wil nog steeds competitief zijn en ik kan nog steeds op het hoogste niveau spelen. Maar het is meer een gevoel. Tennis is nu al dertig jaar topprioriteit en ik wil niet te veel momenten met mijn kinderen meer missen.”

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de AO 2024, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Djokovic

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Djokovic + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Djokovic… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten