Jesper de Jong bereikt hoofdtoernooi Australian open 2024

Jesper de Jong heeft zich voor de eerste keer in zijn loopbaan geplaatst voor het hoofdschema van een grandslam toernooi. De 23-jarige Nederlander was te sterk voor de Argentijn Camilo Ugo Carabelli. Na een lange en intensieve wedstrijd won De Jong met 7-6 / 3-6 en 7-6. Zijn tegenstander in de eerste ronde op de Australian open is de Argentijn Pedro Cachín.

De Jong wint beslissende match tiebreak

Met zijn overwinning voegt De Jong zich bij Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp. De Jong en Carabelli maakten er een geweldige strijd van op Melbourne park. De kwalificatiewedstrijd werd beslist met een match tiebreak en die trok de 23-jarige De Jong naar zich toe met 10-7. Na het beslissende punt viel de dolgelukkige Nederlander achterover op de baan.

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

De Jong slaagt eindelijk in missie

Die ontlading was niet heel erg vreemd. De afgelopen jaren kwam De Jong al meerdere keren in de derde en laatste kwalificatieronde van een grand slam maar dat lukte steeds net niet. In Melbourne was het dan eindelijk raak voor de Haarlemmer die net binnen de top-150 op de ATP ranglijst staat.

Het bereiken van het hoofdschema betekent een geslaagde missie en een hoogtepunt voor De Jong. “Hier ga ik echt even goed van genieten. Maar ik wil natuurlijk meer en ga hier vanaf nu echt niet als een toerist rondlopen. Ik wil nu ook een paar wedstrijden proberen te winnen in het hoofdtoernooi.”

Jesper de Jong vierde Nederlander op Australian open

De Jong won eerder in de kwalificaties van de Italiaan Raul Brancaccio en de Braziliaan Felipe Meligeni Alves. De Jong is met zijn overwinning de vierde Nederlandse deelnemer in Melbourne, na Griekspoor, Van de Zandschulp en Arantxa Rus bij de dames.

In de eerste ronde van de Australian open neemt De Jong het op tegen Cachín. De Argentijn is de nummer 72 van de wereld maar De Jong won vorig jaar in Girona nog van zijn komende tegenstander. De Jong bezet zelf een plek net binnen de top-150 van de ATP-ranking. De Nederlander had een sterke voorkeur voor Novak Djokovic maar de Serviër treft qualifier Dino Prizmic in de eerste ronde.

 


“Het is een kwestie van alles opzij zetten en hard blijven werken.”

Jesper de Jong


Stapsgewijze opmars op de wereldranglijst

Het succes in Melbourne voor Jesper de Jong komt niet uit de lucht vallen. Vorig jaar boekte hij goede resultaten en maakte een stapsgewijze opmars op de wereldranglijst. Enkele keren was hij al dicht bij het hoofdtoernooi van een grand slam maar kwam net te kort. Nu lukte het de Haarlemmer dus wel met een cheque van bijna 75.000 euro als mooie bijkomstigheid. Maar De Jong streeft naar meer, het grote doel is het bereiken van de top-100 op de ATP-ranglijst.

De Jong spiegelt zich aan landgenoten als Griekspoor en Van de Zandschulp. Zij bereikten de top ook op wat latere leeftijd. Iets dat inmiddels in het mannentennis gemeengoed is geworden. “Het is zeer inspirerend om die mannen voor je te zien”, aldus De Jong. “Het is een kwestie van alles opzij zetten en hard blijven werken.”

Voor meer informatie met betrekking tot het speelschema van de Australian open verwijzen we je graag naar deze overzichtspagina.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de AO 2024, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Jesper de Jong

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Jesper de Jong + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Jesper de Jong… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten