De Jong verliest van Alcaraz in 4 sets

Jesper de Jong heeft met uitstekend spel een prachtig visitekaartje afgegeven in Parijs. Met een sterke en aantrekkelijke speelwijze bezorgde hij Carlos Alcaraz -als derde geplaatst- flink wat problemen op het court Philippe Chatrier. De Spanjaard won uiteindelijk met 3-6 / 4-6 / 6-2 en 2-6.

De Jong gelooft in stunt

De Jong gaf het al een dag eerder aan, als hij er niet in geloofde dat hij van Carlos Alcaraz zou kunnen winnen, hoefde hij er ook niet aan te beginnen. Met die instelling begon de qualifier -die eerder dit jaar ook al de Australian open bereikte- dan ook op Roland Garros.

Veel regen in Parijs

Omdat het veel regent in Parijs zaten de tribunes vol. En het publiek kreeg een uitstekende wedstrijd voorgeschoteld. Dat Alcaraz een publiekstrekker is, is inmiddels bekend. Maar ook De Jong maakte van de gelegenheid gebruik om zijn tennisspel te tonen. Met veel plezier en uitstekend loopwerk ging hij de confrontatie aan met de Spanjaard.


“Dit waren de beste 3,5 uur van mijn leven.”

Jesper de Jong


De Jong neemt een voorsprong

De Jong nam met een prachtige dropshot direct de leiding om vervolgens de volgende game ook zelf te worden gebroken. Alcaraz maakte redelijk wat fouten maar dat dwong de Nederlandse qualifier ook af. Toch verloor De Jong de eerste set om in de tweede set een nog beter niveau te tonen. Het Franse publiek ging zijn spel en de vele meters steeds meer waarderen. Met prachtige winners kregen de mannen het publiek op de banken.

Ondanks een aantal breakpunten bleef De Jong in de tweede set en kreeg hij op 4-4 zelf een breakpunt. Hij slaagde daar niet in en verloor vervolgens zelf zijn service en de set.

De Jong blijft vechten

Opgeven wilde De Jong echter niet. Hij bleef sterk spelen en won de derde set verdiend met 6-2. Hij gebruikte dat moment om het publiek op het centre court nog eens op te zwepen.
De Jong brak de jonge Spanjaard direct in set vier maar slaagde er niet in zijn service te behouden. Na een 2-2 stand bleek Alcaraz in staat zijn foutenlast wat te beperken en kreeg De Jong het steeds moeilijker.

Na ruim drie uur was het dan toch Alcaraz die na een 6-2 set stand de felicitaties kreeg van De Jong. Die verliet het court Philippe Chatrier daarna onder een welverdiend applaus.

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

Overige informatie Roland Garros 2024

Het toernooi in Frankrijk wordt gespeeld van 20 mei tot en met 6 juni. Alles wat je wilde weten over Roland Garros kun je hier terugvinden, heb je geen tickets maar wil je het toernooi op TV of streams volgen dan kan dat hier.

Auteur: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – De Jong verliest van Alcaraz

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over De Jong verliest van Alcaraz + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over De Jong verliest van Alcaraz… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten