Nadal verliest op Roland Garros van Zverev

Rafael Nadal is uitgeschakeld in de eerste ronde op Roland Garros. De veelvoudig winnaar van het grand slam-toernooi verloor in de openingsronde na drie spannende sets van Alexander Zverev.

Nadal en Zverev gewaagd aan elkaar

Nadal en de huidige nummer vier van de wereld waren absoluut aan elkaar gewaagd, maar op de beslissende momenten was Zverev iets beter. Na een partij van ruim drie uur won Zverev met 6-3 / 7-6 en 6-3.

Met zijn nederlaag tegen Zverev lijkt het tijdperk van Nadal op Roland Garros voorbij. De 37-jarige Spanjaard is in principe bezig aan zijn laatste seizoen als tennisser, al wilde hij de deur nog niet helemaal dichtgooien in aanloop naar het toernooi dat hij liefst veertien keer won.

Keert Nadal nog terug

Na de nederlaag gaf Nadal aan dat hij nog niet zeker weet dat hij niet meer zal terugkeren. “Ik weet niet of dit mijn laatste keer op Roland Garros was. Maar mocht dat zo zijn dan heb ik er echt van genoten”, zei hij tegen het publiek.

Met zijn enorme aantal overwinningen op Roland Garros is Nadal de absolute recordhouder. De Spanjaard was in 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020 en 2022 de sterkste in het Bois de Boulogne. Vorig jaar ontbrak de voormalig nummer één van de wereld en veertienvoudig winnaar vanwege een blessure.


“Ik houd hier best een goed gevoel aan over.”

Rafael Nadal


Nadal haalt een uitstekend niveau

Met Zverev als tegenstander kende Nadal -die onlangs terugkeerde na een zware blessure- een zeer moeilijke loting. De grand slam-winnaar van 22 titels, die volop werd aangemoedigd door het publiek in Parijs, was niet kansloos tegen de 27-jarige Duitser.

In de eerste set werd Nadal direct gebroken. Die break maakte hij niet meer goed. In de tweede set was het Nadal die de eerste break plaatste maar mede door enkele slordige keuzes kwam Zverev terug. De tiebreak -met een volledig mislukte dropshot- was vervolgens voor Zverev.

Djokovic, Alcaraz, Wawrinka en Swiatek kijken toe

Nadal gaf onder toeziend oog van onder anderen Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Stan Wawrinka en Iga Swiatek niet op en pakte in de derde set weer als eerste een break voorsprong. Opnieuw kon hij die gemaakte break niet vasthouden. Zverev oogde fitter en bezorgde Nadal zo zijn vijfde nederlaag ooit in Parijs op het court Philippe-Chatrier.

Het lijkt erop dat Nadal nog niet zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld. De Spanjaard zou graag deelnemen aan de olympische spelen in Parijs en heeft ook bekendgemaakt de Laver Cup in september te willen spelen.

Nadal krijgt applaus na persconferentie

Waarschijnlijk voor de allerlaatste keer gaf Rafael Nadal maandagavond een persconferentie in Parijs. De Spanjaard was al snel aanwezig om de toegestroomde pers te spreken.

“Ik houd hier best een goed gevoel aan over. Ik speelde alleen tegen een heel goede tegenstander. En toch heb ik enkele kansen gehad”, zei Nadal op zijn drukbezochte persconferentie.

Het waren de laatste woorden van Nadal voor de internationale pers. Een kwartier later besloot hij ook zijn interviews in het Spaans waarna de aanwezige journalisten spontaan begonnen te applaudisseren toen hij de persruimte verliet.

Volg ons op Instagram en maak kans op een unieke tennissweater.

Overige informatie Roland Garros 2024

Het toernooi in Frankrijk wordt gespeeld van 20 mei tot en met 6 juni. Alles wat je wilde weten over Roland Garros kun je hier terugvinden, heb je geen tickets maar wil je het toernooi op TV of streams volgen dan kan dat hier.

Auteur: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tenniskleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Nadal verliest op Roland Garros

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Nadal verliest op Roland Garros + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Nadal verliest op Roland Garros… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten