Spanjaard Nadal ijzersterk door naar vierde ronde

Rafael Nadal heeft op overtuigende wijze en met ijzersterk spel de vierde ronde behaald op de Australian open 2020. De Spanjaard produceerde een masterclass tegen zijn landgenoot Pablo Carreno Busta. Met zijn zege bereikte de nummer één van de wereld voor de dertiende keer in zijn carrière en voor het vierde opeenvolgende jaar de vierde ronde in Melbourne

Nadal die op zoek is naar zijn twintigste grand slam-titel verloor slechts vijf punten op zijn service in de eerste twee sets. De Spanjaard sloeg negen aces en geen dubbele fouten op weg naar een 6-1 / 6-2 en 6- 4 overwinning tegen Carreno Busta. Naast negen aces sloeg de Spanjaard 33 winners en won 11 van de 12 punten aan het net.

Kyrgios of Kachanov

De nummer één van de wereld komt in de volgende ronde uit tegen de winnaar van de botsing tussen Nick Kyrgios en Karen Khachanov die elkaar treffen in de Melbourne arena. Met de winst verbeterde Nadal zijn winnende reeks tegen collega-Spanjaarden uit tot meer dan 15 opeenvolgende overwinningen. Nadal’s head to head tegen Carreno-Bursta staat inmiddels op 5-0.

“Dit is tot nu toe zonder twijfel mijn beste wedstrijd van het toernooi geweest, dus dat is een zeer positieve zaak. Het spijt me voor Pablo die een goede vriend van me is. Ik wens hem het beste voor de rest van het seizoen.” ‘vertelde Nadal na afloop aan het publiek.

“Ik denk dat ik het vandaag heel goed heb gedaan op mijn eigen service. En ik begon ook veel winners langs de lijn te slaan, en dat is de belangrijkste slag voor mij.”

Federer – Millman

De Spanjaard werd door John McEnroe gevraagd of hij de avond ervoor de vijfset-thriller van Roger Federer tegen John Millman had gevolgd. Een wedstrijd die de Zwitser won in een spannende super tie-break. 

“Ik heb gekeken tot 01.00 uur, het was onmogelijk om te gaan slapen, ik moest kijken naar de wedstrijd.” zei de nummer één van de wereld. “Het was uiteindelijk heel emotioneel, ik heb ervan genoten en Millman is een geweldige vechter.”

Met de winst blijft Nadal in de race om de eerste speler in het open-tijdperk te worden die alle grand slams minimaal twee keer wint.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // profiel Nadal op website ATP tour

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op Melbourne tennis, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Nadal tegen Carreno-Busta

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Nadal tegen Carreno-Busta + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Nadal tegen Carreno-Busta… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten