Gaat Nadal voor retro…

Gaat Rafael Nadal voor retro…🤔🤔🤔

Nee het gaat hier niet om Nadal’s sleeveless Nike kleding maar om Nadal’s aangepaste wedstrijd opvattingen. Nadal is namelijk een prachtig voorbeeld van een gravel specialist die zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een all-round hardcourt specialist. 

First strike strategie

Zijn agressieve “first-strike strategie” die zich tijdens de U.S. open van 2018 voor het eerst openbaarde is een constante factor geworden in het hardcourt spel van de nummer één van de wereld. Dat leverde vorig jaar niet alleen een hernieuwde finaleplaats op tijdens de Australian open 2019 maar ook een vierde titel op de U.S. open in 2019. Nadal’s strategie is er niet alleen op gericht om de punten efficiënter te winnen. Maar de Spanjaard zorgt er ook voor dat hij zijn lichaam minder zwaar belast, zodat hij later in het toernooi nog over voldoende energie beschikt.

Zonder setverlies naar derde ronde

Nadal’s nieuwe hardcourt tactiek levert vooralsnog voldoende aanknopingspunten op voor de Spanjaard. Na winst in de eerset ronde tegen Hugo Dellien was het in de tweede ronde de Argentijn Frederico Delbonis die weinig kans maakte tegen de Spanjaard. De finalist van vorig jaar plaatste zich zonder setverlies met 6-3 / 7-6 en 6-1 voor de derde ronde waarin landgenoot Pablo Carreño Busta wacht. Nadal die nog nooit een set verloor tegen de Argentijn stond wel zo’n 2,5 uur op de baan. Vooral in de eerste twee sets had Nadal erg veel moeite kostte om door de service van Delbonis te breken.

Nadal liet in de eerste set vele break kansen onbenut en won deze set uiteindelijk met 6-3. In de tweede set behielden beide spelers hun service zodat een tie-break de beslissing moest brengen. Na winst in de tie-break was het verzet van Delbonis gebroken en stormde de 33-jarige Spanjaard overtuigend richting de winst.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: website AO2020 // profiel Rafael Nadal op AO2020

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de komende tenniscompetitie, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Nadal – Delbonis

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Nadal – Delbonis + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Nadal – Delbonis… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten