Elise Mertens eenvoudig door op AO2020

In tegenstelling tot de Nederlandse tennissers blijven de Belgische tennissers het uitstekend doen op de Australian open 2020. Elise Mertens -in 2018 nog halve finaliste- bereikte net als vorig jaar de derde ronde. Mertens rekende in de tweede ronde eenvoudig in nog geen uur af met de Engelse Heather Watson. Watson die onlangs in Hobart nog te sterk was voor Mertens na een slopende match, kwam er dit keer geen moment aan te pas.

Spannend begin

Het begin van de wedstrijd ging nog gelijk op tot 2-2. Mertens brak haar opponente echter op “love” en keek gedurende de wedstrijd niet meer om. Na behoud van haar eigen service was het op 3-5 Mertens die op haar tweede setpunt de eerste set binnenhaalde. In de tweede set had de Belgische geen enkel probleem meer met haar opponente en binnen het uur stond de eindstand van 6-3 en 6-0 op het bord in Melbourne.

In de volgende ronde speelt Mertens tegen de 20-jarige Amerikaanse Catherine “CiCi” Bellis, momenteel de nummer 600 op de WTA ranglijst.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: AusOpen Twitter // persoonlijke pagina Mertens op AO2020

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australische tennis kamioenschappen, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Elise Mertens

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Elise Mertens + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Elise Mertens… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten