Rus redt het niet tegen Keys

Arantxa Rus is er woensdag niet in geslaagde de derde ronde op de Australian open te halen. De Nederlandse nummer twee verweerde zich in in Melbourne knap maar kon de als nummer tien geplaatste Madison Keys niet verrassen. Keys zegevierde in twee sets met 7-6 en 6-2.

Sterke eerste set

Rus verweerde zich knap in de eerste set tegen Keys, die in 2017 nog de U.S. open finale haalde. De Nederlandse tennisster won haar eigen service games -buiten een moeilijke eerste opslag game- overtuigend met diepe cross slagen. Omdat beide dames hun service games niet verloren, al was onze landgenote twee keer twee punten van de setwinst verwijderd, moest een tie-break de beslissing brengen. Daarin was de Amerikaanse met 7-3 te sterk.

Kansjes in de tweede set

Het begin van de tweede set ging gelijk op en waren er kleine kansjes voor Rus. Een breakpunt was echter niet aan de Nederlandse besteedt waarna Keys op 3-2 een beslissende break plaatste. Het verzet van Rus was gebroken en de Amerikaanse stoomde door naar een overtuigende 6-2 setwinst en wedstrijd.

Rod Laver arena

De wedstrijd tussen de Nederlandse en Keys werd gespeeld op het centre court van de Australian open. De partij stond eerst gepland voor de Margaret Court arena maar een lange vijfsetter op die baan gooide roet in het eten waardoor de wedstrijd werd verplaatst naar de Rod Laver arena. Rus deed voor het eerst sinds 2013 weer mee aan het hoofdtoernooi van de Australian open en haalde één keer eerder de tweede ronde in Melbourne.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // site AO2020

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de AO 2020, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Arantxa Rus tegen Keys

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Arantxa Rus tegen Keys + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Arantxa Rus tegen Keys… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten