Bertens na matig optreden in derde ronde

Kiki Bertens heeft haar beste prestatie op de Australian open geëvenaard. Na een matige wedstrijd tegen de 30-jarige Arina Rodionova -nummer 163 van de wereld- staat de beste tennisster van Nederland in de derde ronde. Bertens won in twee sets, maar had voor een paar honderd toeschouwers op baan acht op Melbourne park veel moeite met het verdedigende spell van Rodionova.

Meerdere breaks

De nummer 10 van de wereld leverde haar service drie keer in tegen de in Rusland geboren Rodionova. Bertens had het moeilijk met het gevarieerde spel en het vele slicen van haar tegenstandster. Na een 2-0 achterstand kwam Bertens sterk terug door 5 games op rij te winnen, om vervolgens op love haar servicegame weer te verliezen. Op 5-3 plaatste onze landgenote wederom een break en won daarmee de eerste set met 6-3. Na een voorsprong van 2-0 in de tweede set ergerde Bertens zich steeds vaker en zag de voor Australië uitkomende Rodionova terugkomen in de wedstrijd. Een beslissende break op 6-5 betekende echter direct het einde van de wedstrijd en een plaats in de derde ronde. 

Blij met de winst

“Het was niet heel erg goed.” gaf Bertens na afloop toe. “Met die wind blijft het lastig spelen maar ik had natuurlijk ook veel vaker in moeten stappen om de punten bij het net af te maken. Alleen als het dan fout gaat aan het begin, dan begin je toch te twijfelen, maar ik ben blij met de winst.”

In de derde ronde wacht Bertens een ontmoeting met Zarina Diyas uit Kazachstan. De speelster uit Kazachstan die net buiten de top 70 staat won de enige onderlinge ontmoeting tussen beide dames. In 2015, in Tokio, won de twee jaar jongere tennisster met 6-4 en 6-4.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: artist impression // profiel Kiki Bertens AO2020

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de mooiste sport die er is, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Kiki Bertens tegen Rodionova

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Kiki Bertens tegen Rodionova + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Kiki Bertens tegen Rodionova… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten