Williams verrassend onderuit op AO2020

Serena Williams is verrassend uitgeschakeld in de derde ronde van de Australian open 2020 in Melbourne. De nummer 9 van de plaatsingslijst -die als de topfavoriet werd gezien- verloor in drie sets van de Chinese Wang met 6-4 / 7-6 en 5-7 na een wedstrijd vol fouten. 

Hoge verwachtingen

De verwachtingen waren hooggespannen voor de 38-jarige Amerikaanse maar makkelijk leek het niet te worden tegen de Chinese Qiang Wang. Wang schakelde in de eerste twee rondes al de Françaises Pauline Parmentier en Fiona Ferro uit zonder setverlies en kon dus met vertrouwen toeleven naar de partij tegen Williams.

De Amerikaanse speelde een moeilijke partij. Haar sterke opslag liep niet zoals anders en de breakpunten die de voormalig nummer één van de wereld kreeg werden niet verzilverd. Williams kreeg er zes in totaal maar kon slechts één break verzilveren. Na een eerste set die met 6-4 door Wang gewonnen werd, leek Williams met winst in de tweede set de wedstrijd om te keren. 

Uiteindelijk was een break in de derde set voldoende voor Wang en lukte het de Amerikaanse niet meer de break ongedaan te maken. Met het verlies van Serena zijn beide zussen nu uitgeschakeld in het enkelspel. Wang neemt het na haar verrassende overwinning op tegen een andere onverwachte tennisster… Ons Jabeur uit Tunesië

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // Qiang Wang spelersprofiel AO2020

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Australische open in Melbourne, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Williams tegen Wang

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Williams tegen Wang + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Williams tegen Wang… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten