Caroline Wozniacki neemt afscheid

Met een nederlaag tegen de Tunesische Ons Jabeur is er een einde gekomen aan de glansrijke carrière van Caroline Wozniacki. De voormalige nummer één van de wereld -inmiddels buiten de top 30 gevallen- verloor in drie sets op Melbourne park. Jabeur boekte de grootste overwinning uit haar carrière door met 7-5 / 3-6 en 7-5 te winnen van de Deense met Poolse roots. Met haar al eerder aangekondigde afscheid komt er een einde van 15 jaar op de WTA tour voor de bijna 30-jarige tennisster.

Vechten en strijden

Wozniacki bleef ook in haar laatste wedstrijd vechten en strijden voor ieder punt, maar ondanks dat ze meerdere keren van een break terugkwam, bleek het onvoldoende om de volgende ronde te halen. Met aantal verwoestende forehands brak de Tunesische het verzet van Wozniacki om zo voor het eerst in hara carrière de vierde ronde van een grand slam te behalen.

Terugblik op carrière

Na de zege van Jabeur was het de beurt aan Wozniacki om op Melbourne park een prachtige carrière met 30 titels, een eerste plaats op de wereldranglijst en een grand slam te vieren. Wozniacki won de Australian open in 2018 en de WTA-masters in 2017, haalde twee kwartfinales in Parijs (2010 en 2017) en twee finales op de U.S. open (2009 en 2014). Ze stond meer dan 70 weken als hoogste genoteerd op de WTA-ranking.

Tranen

“Ik heb de zakdoekjes meegebracht voor het geval dat.” riep de voormalige wereld nummer één tijdens het gesprek na afloop. “Ik denk dat het alleen maar passend was dat mijn laatste wedstrijd een zware drie-setter was en dat ik mijn carrière zou eindigen met een forehand-fout. Wat ik in al die jaren heb kunnen realiseren in het tennis grenst aan het ongelofelijke. Ik werd prof op mijn vijftiende en heb er een buitengewoon eerste deel van mijn leven mee kunnen vullen.” 

“Ik had een droom toen ik een kind was. Ik wilde een grand slam winnen. Ik wilde nummer één in de wereld zijn. Mensen dachten dat ik gek was omdat ik uit een klein land kwam. Maar ik heb het bereikt. Ik heb er elke dag zo hard voor gewerkt en ben daar enorm trots op.”

“De steun van mijn vader die al die jaren mijn coach was en al die herinneringen die ik voor altijd zal koesteren… Ik huil nu wel maar ik ben heel gelukkig.” aldus een ontroerde Wozniacki.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Twitter #AO2020 en artist impression // profiel van Caroline Wozniacki op de AO2020

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de komende tenniscompetitie, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Caroline Wozniacki

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Caroline Wozniacki + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Caroline Wozniacki… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten