Federer overleeft marathon partij

Met een historische vijf sets-overwinning in een super tie-break heeft Roger Federer zich weten te plaatsen voor de vierde ronde van de Australian open in Melbourne. De Zwitser was dicht bij uitschakeling maar boekte uiteindelijk een overwinning om 00.48 uur plaatselijke tijd tegen John Millman. Federer’s overwinning betekende zijn 100ste overwinning op de Australian open in het enkelspel.

Ervaring geeft doorslag

Het was aan Federer’s ervaring te danken dat hij in Melbourne zegevierde met 4-6 / 7-6 / 6-4 / 4-6 en 7-6 in iets meer dan vier uur. In de volgende ronde staat de Zwitserse nummer drie van de wereld tegenover de Hongaar Marton Fucsovics. Federer kwam in de beslissende super tie-break terug van een 3-0 en 8-4 achterstand om zijn losing-streak van van drie verloren vijfsetters te stoppen. De afgelopen jaren verloor de Zwitser in de vijfde set van Dimitrov, Djokovic en Anderson op grand-slam toernooien en ook dit keer leek de Zwitser aan het kortste eind te gaan trekken. 

“Het was verschrikkelijk moeilijk en zwaar.” vertelde Federer na afloop aan interviewer Jim Courier. “Godzijdank was het een super tie-break anders had ik deze ook verloren. Waar moet ik beginnen… ik denk dat John een geweldige wedstrijd speelde. Hij is een geweldige vechter en het was enorm close. Aan het einde viel het geluk een beetje mijn kant op.”

“Lightning strikes twice”

Millman zei voorafgaand aan de wedstrijd: “Als de bliksem twee keer toeslaat dan zou ik er geen nee tegen zeggen.” De Australiër, die werd toegejuicht door duizenden landgenoten, kwam zeer dicht bij een tweede overwinning tegen Federer op een grand slam toernooi. Zonder zenuwen speelde de 30-jarige Millman wederom vrijuit tegen de 20-voudig grand slam kampioen. Net als Federer won de Australiër in totaal 178 punten in één van zijn beste wedstrijden ooit. 

Federer die zijn head to head tegen Millman verbeterde naar 3-1, sloeg 62 winnaars, waaronder 16 aces maar maakte ook 82 unforced errors en won slechts drie van zijn tien breakpunten. Uiteindelijk was het Federer’s ervaring en talent die Millman -op twee punten van de wedstrijd- de das omdeden. Van een 4-8 achterstand kwam de Zwitser terug door zes opeenvolgende punten te winnen en zo de wedstrijd te beslissen. Een zeldzame en prachtige ervaring zo meldde een uitermate blije Federer na afloop op.

(bekijk meer op de website van Eurosport Australian open: laatste zes punten Federer – Millman)

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // officiële website van de AO2020

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis designs, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Federer versus Millman

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Federer versus Millman + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Federer versus Millman… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten