Nick Kyrgios wint epische thriller tegen Kachanov

Nick Kyrgios heeft na een ware thriller tegen Karen Khachanov de vierde ronde op de Australian open bereikt. De Australiër was na vierenhalf uur tennis de betere voor een uitzinnig thuispubliek in de Melbourne arena. Twee en een halve set lang was Kyrgios de betere van Khachanov, maar daarna begon de Rus zijn service games gemakkelijker te winnen. Na twee sets en een break achterstand, redde Khachanov in de derde en vierde set tie-brak een matchpoint. Zo werd het alsnog een vijfsetter.

Vier tie-breaks

Vier van de vijf sets eindigden met een tie-break. In de laatste set benutte de Australiër bij zijn derde matchpoint de wedstrijd uiteindelijk wel. In de super tie-break bleken de geweldige backhands van Kyrgios beslissend. De Australiër won met 6-2 / 7-6 / 6-7 / 6-7 en 7-6. Een wedstrijd die hij twee uur eerder al had kunnen beslissen.In de volgende ronde treft Kyrgios de nummer één van de wereld Rafael Nadal. 

Nog geen setverlies Nadal

Nadal heeft in Melbourne nog geen set verloren maar Kyrgios was in drie van de zeven ontmoetingen te sterk voor de bijna 10 jaar oudere Nadal. Kyrgios was eenmaal succesvol op een grand slam tegen Nadal, een memorabele overwinning zes jaar terug op Wimbledon.

“Spicy”

Wedstrijden tussen Nadal en Kyrgios staan altijd garant voor spektakel omdat de sfeer tussen beide tennissers het best als “spicy” kan worden omschreven. Zo kreeg Kyrgios deze week een waarschuwing wegens tijdsoverschrijding in zijn partij tegen Simon. De Australiër reageerde daarop met een imitatie van de gedragingen waarmee Nadal zijn services inleidt. De Spanjaard bleek het niet bijster te waarderen zodat de toeschouwers in de Rod Laver arena verzekerd zullen zijn van een absolute kraker.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport // profiel Kyrgios op website ATP tour

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste sport ter wereld, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Nick Kyrgios

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Nick Kyrgios + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Nick Kyrgios… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

Embed from Getty Images

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten