Sinner veel te sterk voor Griekspoor in 1/2 finale Rotterdam

Tallon Griekspoor is er in de halve finales van het ABN AMRO niet in geslaagd Jannik Sinner te verrassen. De Nederlander was net als vorig jaar bij de laatste vier kansloos tegen de Italiaan en verloor met 2-6 en 4-6.

Griekspoor tekent vooraf voor halve finale

“Aan het begin van de week had ik hier zeker voor getekend omdat ik een halve finale moest verdedigen voor mijn ATP-ranking” meldde Griekspoor na afloop. “Ik heb deze punten hard nodig om geplaatst te zijn tijdens Indian Wells en later in Miami. Daar ben ik dan ook blij mee. Ik verlies hier van een geweldige Sinner en denk niet dat ik mezelf veel kwalijk kan nemen.”

Omdat Griekspoor in een uitstekende vorm verkeerd en niets liever doet dan grote wedstrijden spelen in een uitverkocht huis, rekende Ahoy op een spannende partij. Zeker omdat Sinner in de tweede ronde tegen Gaël Monfils en in de kwartfinale tegen Milos Raonic niet zo overtuigend speelde als vorige maand op de Australian open in Melbourne. Hij had ook lichte klachten aan zijn arm, gaf hij aan.


“Ik heb deze punten hard nodig om geplaatst te zijn tijdens Indian Wells en later in Miami.”

Tallon Griekspoor


Sinner start sterk

Maar de eerste set was een “walk in the parc” voor de als eerste geplaatste Italiaan. Sinner miste vrijwel niets en had bijna overal een antwoord op. Griekspoor kreeg geen grip op de jonge Italiaan en incasseerde 2 breaks. Zelf kreeg hij op 4-1 ook twee kansen op een break, maar met een paar briljante antwoorden poetste Sinner die weg. Binnen 30 minuten was de eerste set beslist.

Het snelle verlies van de eerste set was een tegenvaller voor de Nederlander. Maar ook tegen Musetti en Hurkacz leverde hij de eerste set in om vervolgens in drie sets te winnen. Na een uitstekend begin van de tweede set liet Griekspoor zich na drie games behandelen aan een blaar op zijn voet. Vervolgens waren er direct twee breekpunten voor de Nederlander, maar die werden vakkundig met uitmuntend serveerwerk weggewerkt door de Australian open-kampioen.

Goed blijven serveren was van cruciaal belang voor Griekspoor om bij te blijven. In de lange en intensieve rallies was Sinner namelijk de bovenliggende partij. Bij een 2-2 stand deed de geboren Haarlemmer dat en maakte hij een 15-30 stand in de game overtuigend goed. Opnieuw keek Sinner in de volgende game tegen twee breakpoints aan maar de Italiaan kwam weer met geweldig serveerwerk op de proppen.

Griekspoor zelf begon steeds sterker te spelen. Daar waar hij in de eerste set af en toe passief speelde, gooide hij alle schroom van zich af en ging de punten halen met aanvallend spel. De enige manier om een kans te maken. Maar een zwakke game op 4-4 kostte hem de wedstrijd. Griekspoor werd gebroken en zag zijn tegenstander een game later de wedstrijd beslissen.

Griekspoor baalt van matige start

Griekspoor baalde van zijn matige start, waardoor hij het hele duel in de achtervolging moest. “Als je iets niet wil, is het direct gebroken worden tegen iemand die met zoveel vertrouwen op de baan staat en een uitstekende frontrunner is. In de eerste set was hij gewoon veel te sterk.”

Sinner leek oppermachtig, maar volgens de Italiaan viel het verschil wel mee. “De score was misschien overtuigend, maar het was echt wel close. Het was zwaar, vooral mentaal”, liet de 22-jarige Sinner weten. In de eindstrijd neemt hij het zondag op tegen Alex de Minaur, die eerder op de dag te sterk was voor Grigor Dimitrov met 6-4 en 6-3.

Door de nederlaag van Griekspoor blijft Raemon Sluiter de laatste Nederlander die in Rotterdam in de finale stond in 2003. Jan Siemerink is de laatste landgenoot die de titel won in 1998.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste sport van Rotterdam, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Griekspoor

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Griekspoor + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Griekspoor… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten