Hubert Hurkacz in 2e ronde tegen Griekspoor

Hubert Hurkacz is morgen de tegenstander van Tallon Griekspoor op het ABN AMRO open in Rotterdam. De als vierde geplaatste Pool was in drie sets te sterk voor de Tsjech Jiri Lehecka en won met 6-3 / 6-7 en 7-6.

Hurkacz overleeft matchpoints

Hurkacz overleefde in de derde set maar liefst 3 matchpoints in de tie-break. In de tie-break van de tweede set had hij zelf nog enkele matchpoints gemist.

Het wordt de vierde ontmoeting tussen Hurkacz en de Nederlander. De drie eerdere ontmoetingen waren vorig jaar. Griekspoor won alleen de wedstrijd in Halle. Op de Franse open en in Basel zegevierde de Pool. De 26-jarige Hurkacz is de nummer 8 van de wereld.

Ook De Minaur gemakkelijk verder

Ook Alex De Minaur wist zich overtuigend te plaatsen voor de tweede ronde van het ABN AMRO open. Op het grootste tennistoernooi van Nederland versloeg De Minaur de Amerikaan Sebastian Korda met 6-4 6-3. De Australiër -die net buiten de top 10 staat- speelde zijn eerste wedstrijd van het jaar buiten Australië. Vorige maand verloor hij op de Australian open in de vierde ronde van Rublev een andere deelnemer in Rotterdam.


“QIk verloor in drie sets van hem en was bang dat hij vervolgens in drie sets van Novak Djokovic zou verliezen”

Andrej Rublev


Rublev tegen Auger-Aliasimme

Woensdagavond speelt Félix Auger-Aliassime -winnaar van de editie in 2022- de tweede avondwedstrijd. De Canadees treft daarin de Rus Andrej Rublev. De Rus verzekerde zich van een plek in de tweede ronde van het ABN AMRO open na winst tegen Zizou Bergs. De nummer 5 van de wereld versloeg de Belgische qualifier met 7-5 6-3.

Na Sinner als tweede geplaatst

Rublev die het toernooi in 2021 won is na Jannik Sinner de nummer 2 op de plaatsingslijst. Vorige maand verloor hij op de Australian open van de Italiaan. “Ik verloor in drie sets van hem en was bang dat hij vervolgens in drie sets van Novak Djokovic zou verliezen. Maar dat viel gelukkig mee. Ik blijf in ieder geval alles er aan doen om ooit een grand slam te winnen.”

Ook de Deen Holger Rune die als derde is geplaatst speelt woensdag zijn eerste wedstrijd. Hij neemt het in de middagsessie op tegen de Rus Roman Safioellin.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de tofste sport van Rotterdam, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Hubert Hurkacz

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Hubert Hurkacz + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Hubert Hurkacz… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten