Tallon Griekspoor naar 2e ronde in Rotterdam

Tallon Griekspoor heeft in Rotterdam laten zien mentaal uitstekend in elkaar te zitten op dit moment. Griekspoor moest alles op alles zetten om Lorenzo Musetti te verslaan. Maar naa bijna drie uur strijden was de Nederlander te sterk met 3-6 / 7-6 en 7-6.

Musetti begint uitstekend

Het resultaat is een uitstekende overwinning voor Griekspoor die in set drie een break achterstand goedmaakte en bij een 6-5 achterstand twee matchpoints overleefde. Musetti mag dan net iets hoger staan op de wereldranglijst, heel veel indruk had de jonge en talentvolle Italiaan in 2024 nog niet gemaakt op de ATP-tour. Tegen Griekspoor was de Italiaan echter in uitmuntende vorm en kon Griekspoor weinig beginnen. Op de belangrijkste momenten stond Griekspoor toch weer op zoals eerder dit jaar bij de Australian open ook gebeurde.


“Dat Tallon naar de top-10 wil, betekent niet dat dat doel binnen drie maanden mogelijk is. Het is veel belangrijker dat we het stappenplan goed uitvoeren.”

coach Kristof Vliegen


Griekspoor knokt zich terug

Griekspoor maakte in de eerste twee sets af en toe een gefrustreerde indruk en kreeg een waarschuwing voor het wegslaan van een tennisbal. Ondanks dat hij het moeilijk had bleef hij tijdens de punten rustig en knokte zich terug in de wedstrijd. Het duel was niet alleen spannend maar ook van hoog niveau. Beide spelers produceerden ruim meer winners dan unforced errors. In de volgende ronde treft Griekspoor de als vierde geplaatste Pool Hubert Hurkacz of de talenvolle Jiri Lehecka uit Tsjechië.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de mooiste sport van Rotterdam, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Tallon Griekspoor

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Tallon Griekspoor + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Tallon Griekspoor… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten