Nadal bereikt laatste 16 in Madrid

Voormalig nummer 1 van de wereld Rafael Nadal heeft zich maandagmiddag geplaatst voor de vierde ronde van het masters-1000 toernooi in Madrid. De gravelkoning uit Spanje won in een lange en intensive partij van de Argentijn Pedro Cachín met 6-1 / 6-7 en 6-3.

Nadal in eerste set te sterk

In de eerste set was Nadal duidelijk te sterk voor Cachín die momenteel net binnen de top 100 staat. De 37-jarige Spanjaard brak zijn tegenstander driemaal. In de tweede set was Cachín wel aanwezig en speelde duidelijk sterker.

Nadal werd 3 keer gebroken maar brak de 29-jarige Argentijn ook 3 keer. De tie-break was vervolgens een prooi voor de Argentijn. In de derde set bleek Nadal uiteindelijk over meer wilskracht en ervaring te beschikken. Nadal sloeg op zijn eerste matchpoint direct toe.

Nadal bereikt laatste 16 in Madrid

Eerder in Madrid won Nadal overtuigend van de Amerikaanse junior Darwin Blanch en van wereldtopper Alex de Minaur. Nadal’s terugkeer krijgt zo steeds meer gestalte. Nadal stond na een blessure die hij begin 2023 opliep lang aan de kant met blessureleed en staat inmiddels buiten de ATP top-500.


“Ik weet niet hoe ik me morgen voel.”

Rafael Nadal


Sinner en Alcaraz de grote favorieten

Bij de laatste 16 neemt Nadal het op tegen Jirí Lehecka. De talentvolle Tsjech won in twee sets van de Braziliaan Thiago Monteiro. Jannik Sinner en Carlos Alcaraz zijn de uitgesproken favorieten in de Spaanse hoofdstad. Novak Djokovic is niet aanwezig en vult zijn voorbereiding dit jaar anders in.

Nadal bezig aan laatste seizoen

De kans is groot dat Nadal bezig is aan het laatste seizoen van zijn briljante carrière. Nadal’s doel is om over een maand voor de vijftiende keer in zijn loopbaan Roland Garros winnen. Deze week toont de Spaanse gravellegende in Madrid dat hij nog niet volledig afgeschreven moet worden.

Ook Sinner door in Madrid

Ook Jannik Sinner heeft zich redelijk gemakkelijk geplaatst voor de achtste finales van het masters-1000 toernooi van Madrid. De als eerste geplaatste Italiaan won in twee sets van de Rus Pavel Kotov met 6-2 en 7-5.

Sinner als hoogste geplaatst

Sinner is momenteel de nummer twee van de wereldranglijst en als eerste geplaatst door de afwezigheid van Novak Djokovic. De 25-jarige Kotov staat net buiten de top-70 op de ATP-ranking.

Of Sinner vandaag ook daadwerkelijk speelt is nog een klein vraagteken. De Italiaan gaf tijdens en ook na de wedstrijd aan lichte klachten aan zijn rechterbeen te hebben.

Auteur: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Nadal wint weer in Madrid

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Nadal wint weer in Madrid + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Nadal wint weer in Madrid… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten