Jannik Sinner voor het eerst nummer één op plaatsingslijst masters-1000

Jannik Sinner is voor het eerst in zijn carrière als eerste geplaatst op een masters-100 toernooi. De Italiaan dankt deze positie aan de late afmelding van Novak Djokovic voor het toernooi in Madrid.

Djokovic afwezig op MUTUA MADRID open

Djokovic maakte kort voor het toernooi bekend dat hij dit jaar niet zou deelnemen. Opvallend is dat de Serviër zich vorig jaar ook niet liet zien. De afwezigheid van Djokovic vergroot de kansen voor Jannik Sinner om op korte termijn de nummer 1 positie op de ATP ranglijst over te nemen.

Sinner nog niet heel succesvol in Madrid

Sinner is in het verleden overigens nog niet heel erg succesvol geweest. Zo won hij tot nu toe in totaal 5 wedstrijden in de Spaanse hoofdstad. Ook kwam hij nog nooit verder dan de derde ronde. In 2021 was Alexei Popyrin te sterk en in 2022 kwam de Italiaan tekort tegen Felix Auger-Aliassime. In 2023 nam de nummer 2 van de wereld niet deel aan het toernooi.


“Ik denk ook dat hij in 2024 de positie van nummer 1 van de wereld gaat veroveren, of dat hij zichzelf in ieder geval een kans gaat geven om dat te bereiken.”

Carlos Alcaraz (november 2023)


Vraagtekens op gravel voor Sinner

Gravel is tot nu toe Sinner’s ondergrond waar hij het minste succes boekte. Met een bescheiden winstpercentage van bijna 70% en slechts één toernooi-overwinning (wel in de finale tegen Carlos Alcaraz) valt er nog voldoende te winnen. Sinner’s beste gravel-resultaat op grandslam niveau was een kwartfinale in 2020 op Roland Garros tegen Rafael Nadal.

2024 bepalend voor Sinner

Sinner beleefd momenteel echter zijn beste periode op de ATP-tour. De Italiaan won eerder dit jaar in Melbourne zijn eerste grandslam en bereikte met zijn tweede plek op de ATP ranglijst zijn hoogste positie ooit. Omdat Sinner vorig jaar niet deelnam is zijn kans om het gat met Djokovic te dichten zeer groot in Madrid.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op grandslam-tennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Jannik Sinner nummer 1

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Jannik Sinner nummer 1 + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Jannik Sinner nummer 1… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten